Apple-reportteri: tulevassa Apple Watch SE:ssä on muovirunko - syynä kustannukset ja lapset

Jo heinäkuussa kuultiin ensimmäiset huhut Apple Watch SE:n mahdollisesta siirtymisestä muovirunkoon seuraavassa sukupolvessa.

Bloombergin Apple-reportteri Mark Gurman kertoi Applen harkinneen muutosta. Nyt viimeisimmässä Power On -uutiskirjeessään Gurman on taustoittanut syitä muutokselle rungon materiaalissa.

Apple Watch SE on Applen älykellomalliston edullisin vaihtoehto. Nykyisen 2. sukupolven Apple Watch SE:n Apple julkisti syksyllä 2022, ja siinä on vielä alumiinirunko.

Materiaalin vaihtuminen muoviin voisi auttaa Apple Watch SE:n hinnan painamisessa alemmaksi. Nykyisellään Apple Watch SE:n suositushinta on alkaen 289 euroa, mutta edullisimmillaan sitä myydään alle 250 eurolla. Takapinta jo nykyisessä 2. sukupolven Apple Watch SE:ssä on nailonkomposiittimateriaalia.

Gurmanin lähteiden mukaan Apple Watch SE:n alumiinrunko maksaa noin 5 dollaria kappaleelta, kun muovirungon hinta olisi noin puolet tästä. Vaikutus ei ole suuri, mutta oikeansuuntainen, jos ja kun Apple haluaa vähentää edullisimman älykellonsa hintaa.

Yksinkertaisen kustannusten vähentämisen lisäksi toinen syy Apple Watch SE:n muovirungon taustalla on lasten painottuminen kohderyhmänä. Muovi sallii räikeämpien värien käytön.

”Ei ole sattumaa, että Apple uudisti kellomarkkinointiaan useita viikkoja sitten houkutellakseen vanhempia. Viimeaikaisten koulupuhelinkieltojen myötä Apple on mainostanut kelloaan edullisena puhelinvaihtoehtona, joka voi auttaa vanhempia pitämään yhteyttä lapsiinsa – ja seuraamaan heidän olinpaikkaansa”, toteaa Mark Gurman.

Myös Suomessa kellopuhelimet ovat kasvattaneet vauhdilla suosiotaan, mutta kyseessä ei ole vain suomalainen ilmiö. Apple haluaa napata kasvavista markkinoista entistä edullisemmalla Apple Watch SE:llä oman kasvavan osana.