Uusi verkkokauppa Teknavi.com

OnePlus julkaisi ensimmäiset kuvat OnePlus 10 Pro -huippupuhelimesta - lisätietoja lähipäivinä ja täysi julkistus Kiinassa 11. tammikuuta

OnePlus on julkaissut itse ensimmäiset viralliset kuvat uudesta OnePlus 10 Pro -huippupuhelimestaan.

OnePlussan tämänpäiväisen julkaisun uutisarvoa vesitti kuitenkin pahemman kerran OnePlus 10 Pron ennakkomainosvideon paljastuminen jo viime viikolla, eivätkä nyt virallisesti julkaistut kuvat paljastakaan OnePlus 10 Prosta enää sinällään mitään uutta.

OnePlus vahvisti nyt myös, että OnePlus 10 Pro lanseerataan Kiinan markkinoille tiistaina 11. tammikuuta. Ennen sitä OnePlussalta on odotettavissa vielä lisää tietoa puhelimesta lähipäivinä. Toistaiseksi kuvien ja lanseerauspäivämäärän lisäksi käytännössä muita tietoja OnePlus 10 Prosta OnePlus ei ole vielä vahvistanut.

OnePlus 10 Pro on nähty kuvissa kahtena värivaihtoehtona, jotka ovat musta ja vihreä. Molemmissa materiaaliltaan tiettävästi lasia oleva takapinta on mattaviimeistelty.

OnePlus 10 Pron kamerakohoumassa on näyttävästi esillä myös Hasselblad-logo.
OnePlus 10 Pron kamerakohoumassa on näyttävästi esillä myös Hasselblad-logo.
Kamerakohouma nousee suoraan ylöspäin OnePlus 10 Pron reunalta. Vastaava ratkaisu on nähty aiemmin Samsung-puhelimissa.
Kamerakohouma nousee suoraan ylöspäin OnePlus 10 Pron reunalta. Vastaava ratkaisu on nähty aiemmin Samsung-puhelimissa.

Uudistunut kamerakohouma on kokonaisuutena ehdottomasti huomiota kiinnittävin elementti OnePlus 10 Pron designissa. Se nousee ylöspäin suoraan puhelimen reunalta ja on varsin kookas.  Kameroita alueella on kolme kappaletta. Kamera-alueelle on sijoitettu myös Hasselblad-logo uusien OnePlus-huippuhelinten jatkaessa kevään 2021 OnePlus 9 -älypuhelimissa alkanutta kumppanuutta ruotsalaisen kamerabrändin kanssa. Lisäksi kamera-alueelta löytyy renkaan muotoinen LED-kuvausvalo ja sen keskeltä P2D 50T -teksti, jonka merkityksestä ei vielä toistaiseksi ole tietoa.

Oikealta sivulta OnePlus 10 Prosta näyttää löytyvän virtapainikkeen lisäksi edelleen OnePlussan tuttu kolmiasentoinen alert slider -hiljennyskytkin.

Vaikka OnePlus 10 Pron lanseeraus Kiinassa on käsillä jo nyt, voidaan sen saapumista kansainvälisille markkinoille joutua odottamaan hieman pidempään. Aiemman, OnePlus-paljastuksia usein tehneeltä Max Jamborilta kuullun huhun mukaan OnePlus 10 Pro julkaistaisiin ensin tammi- tai helmikuussa Kiinan markkinoille ja vasta maalis- tai huhtikuussa globaaleille markkinoille. Nähtäväksi jää, seuraako lanseeraus lopulta täysin tätä huhuttua aikataulua.

OnePlus 10 Pron ominaisuuksista on paljastunut jo ennakkoon varsin paljon, vaikkei OnePlus näitä tietoja olekaan vielä vahvistanut.

Paljastuksia on kuultu OnePlus 10 Prosta mallinnoskuvatkin julkaisseelta vuotajalta Steve Hemmerstofferilta eli OnLeaksilta sekä toiselta vuotajalta Ishan Agarwalilta.

OnePlus 10 Pron huhutut tekniset ominaisuudet

 • 6,7 tuuman reunoilta kaareva LTPO AMOLED -näyttö QHD+-tarkkuudella ja 120 hertsin  mukautuvalla virkistystaajuudella, reikä etukameralle näytön vasemmassa yläkulmassa
 • Stereokaiuttimet
 • Kolme takakameraa
  • 48 megapikselin pääkamera
  • 50 megapikselin ultralaajakulmakamera
  • 8 megapikselin telekamera 3,3x optisella zoomilla
  • Renkaan muotoinen LED-kuvausvalo
  • Hasselblad-kumppanuus
 • 32 megapikselin etukamera, reikä etukameralla näytön vasemmassa yläkulmassa
 • Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiri
 • 8 tai 12 gigatavua RAM-käyttömuistia (LPDDR5) ja 128 tai 256 gigatavua sisäistä tallennusmuistia (UFS 3.1)
 • 5 000 milliampeeritunnin akku 80 watin langallisella SuperVOOC-pikalatauksella ja 50 watin langattomalla AirVOOC-pikalatauksella
 • Mitat noin 163,0 x 73,8 x 8,5 millimetriä
 • IP68-luokitellusti pöly- ja vesitiivis rakenne

Paljastuneiden tietojen mukaan OnePlus 10 Pro tulee sisältämään edelleen noin 6,7 tuuman reunoilta kaarevan näytön QHD+-tarkkuudella sekä 120 hertsin virkistystaajuudella, kuten edeltäjänsäkin. Näyttö perustuu edelleen LTPO AMOLED -paneelille, nyt toisen sukupolven versiona, mahdollistaen virkistystaajuuden joustavan mukautumisen ja näin tehokkaan virrankulutuksen säästämisen.

Sisuksissa uutta on odotetusti Qualcommin marras-joulukuun vaihteessa julkistama uusi huippuluokan Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiri, joka tarjoaa parhaimmillaan merkittävän suorituskykyparannuksen ja edustaa jälleen Android-puhelinten tehokärkeä. RAM-käyttömuistia järjestelmäpiirin rinnalta löytyisi yhä 8 tai 12 gigatavua ja sisäistä tallennusmuistia 128 tai 256 gigatavua.

OnePlus 10 Pro vihreänä.
OnePlus 10 Pro vihreänä.

Paljastusten mukaan OnePlus 10 Pron takakamerat olisivat tarkkuudeltaan 48 megapikselin pääkamera, 50 megapikselin ultralaajakulmakamera ja 8 megapikselin telekamera 3,3x optisella zoomilla, kuten jo OnePlus 9 Prossa, johon nähden myös kameroiden tarkkuudet ovat uusien tietojen valossa pysymässä ennallaan. Etupuolelta OnePlus 10 Prosta löytyisi kuitenkin tarkempi 32 megapikselin kamera.

OnePlus 10 Pro tarjoaa mahdollisesti joitakin uusia kameraominaisuuksia, mutta näistä ei ole vielä tietoa. OnePlus 9 -puhelimissa Hasselblad-kumppanuus näkyi värikalibroinnissa ja kamerasovelluksen käyttöliittymässä sekä myöhemmin julkaistussa XPan-kameratilassa.

Mielenkiintoisesti paljastukset ovat kertoneet kookkaammasta 5 000 milliampeeritunnin akusta OnePlus 10 Prossa, kun OnePlus 9 Prossa on 4 500 milliampeeritunnin akku.

OnePlus 10 Pro on myös tuomassa viranomaistietojen jo vahvistamalla tavalla akun 80 watin pikalatauksen, eli teho ja sitä myöten myös latausnopeus olisivat kasvamassa toistaiseksi OnePlus-puhelimissa nähdystä 65 watista. Aiemmissa spekulaatioissa esillä oli jopa 125 watin lataus perustuen Oppo-ryhmän laajempiin suunnitelmiin, mutta nähtävästi OnePlus 10 Prossa teholukemat tulevat säilymään yhä maltillisempana. Lisäksi OnePlus 10 Pro tukee yhä OnePlus 9 Pron tavoin 50 watin langatonta pikalatausta yhdessä yhteensopivan latausalustan kanssa.

Vuotaja Ishan Agarwalin paljastuksen mukaan latausratkaisut kantavat OnePlus 10 Prossa emobrändin Oppon kanssa yhtenäisellä tavalla SuperVOOC- ja AirVOOC-brändäyksiä, joten OnePlussan Warp Charge -pikalatausbrändi näyttää olevan jäämässä historiaan. Tekniikka taustalla on ollut perustaltaan jo aiemmin sama eri brändien välillä.

OnePlus 10 Pro mustana.
OnePlus 10 Pro mustana.

OnePlus 10 Pron mitat ovat jaettujen tietojen mukaan 163,0 x 73,8 x 8,5 millimetriä. Kestävyydeltään OnePlus 10 Pron pitäisi tarjota edelleen IP68-luokitus eli olla pöly- ja vesitiivis.

Jo aiemmin on virallisesti vahvistettu, että seuraavassa lippulaivasarjan OnePlus-puhelimessa, eli OnePlus 10 Prossa, tullaan näkemään globaaleilla markkinoilla OnePlussan OxygenOS:n ja emobrändi Oppon ColorOS:n yhdistävä uusi ohjelmisto, yksi ”yhtenäinen ja päivitetty globaali käyttöjärjestelmä”.