Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tässä on OnePlus 10 Pro! Verkkoon ilmestynyt virallinen video vahvistaa tulevan huippupuhelimen ulkonäön - varustettu kookkaalla kamerakohoumalla

OnePlussan seuraava huippupuhelin OnePlus 10 Pro julkistetaan ainakin jossain määrin jo alle viikon päästä.

OnePlus on aiemman ilmoituksensa mukaan aloittamassa ennakkomyynnin kotimarkkinoillaan Kiinassa 4. tammikuuta.

Nyt OnePlus 10 Pron verkkoon ilmeisen ennenaikaisesti ilmestynyt virallinen ennakkovideo on jo paljastanut käytännössä kokonaisuudessaan puhelimen muotoilun kahtena eri värivaihtoehtona, jotka ovat musta ja vihreä. Videolla nähdään myös päivämäärä 11. tammikuuta, joka voi olla OnePlus 10 Pron täyden Kiinan markkinoiden julkistuksen ajankohta.

Alun perin Weibo-yhteisöpalvelussa jaettu OnePlus 10 Pro -ennakkomainosvideo on katsottavissa alle liitetystä twiitistä.

Vaikka OnePlus 10 Pro esitellään mahdollisesti jo ensi viikolla ja nähtävästi viimeistään 11. tammikuuta Kiinan markkinoille, voidaan sen saapumista kansainvälisille markkinoille joutua odottamaan hieman pidempään. Aiemman, OnePlus-paljastuksia usein tehneeltä Max Jamborilta kuullun huhun mukaan OnePlus 10 Pro julkaistaisiin ensin tammi- tai helmikuussa Kiinan markkinoille ja vasta maalis- tai huhtikuussa globaaleille markkinoille. Nähtäväksi jää, seuraako lanseeraus lopulta tätä huhuttua aikataulua.

OnePlus 10 Pron takakamerat.
OnePlus 10 Pron takakamerat.

OnePlus 10 Pron ominaisuuksista on paljastunut jo ennakkoon varsin paljon.

Aiemmin OnePlus 10 Pron muotoilu nähtiin jo tarkoista paljastuksistaan tunnetun vuotajan Steve Hemmerstofferin eli OnLeaksin marraskuussa julkaisemissa mallinnoskuvissa. Mallinnokset osoittautuivat päälinjoiltaan todenmukaisiksi uuden videon perusteella. Lisäksi OnLeaks paljasti myös yhdessä 91mobiles-sivuston kanssa tietoja OnePlus 10 Pron ominaisuuksista.

Paljastuneiden tietojen mukaan OnePlus 10 Pro tulee sisältämään edelleen noin 6,7 tuuman reunoilta kaarevan näytön QHD+-tarkkuudella sekä 120 hertsin virkistystaajuudella, kuten edeltäjänsäkin. Näyttö perustuu edelleen LTPO AMOLED -paneelille, nyt toisen sukupolven versiona, mahdollistaen virkistystaajuuden joustavan mukautumisen ja näin tehokkaan virrankulutuksen säästämisen.

Etukamera löytyy edelleen reiästä OnePlus 10 Pron näytön vasemmasta yläkulmasta.
Etukamera löytyy edelleen reiästä OnePlus 10 Pron näytön vasemmasta yläkulmasta.

Sisuksissa uutta on odotetusti Qualcommin marras-joulukuun vaihteessa julkistama uusi huippuluokan Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiri, joka tarjoaa parhaimmillaan merkittävän suorituskykyparannuksen ja edustaa jälleen Android-puhelinten tehokärkeä. RAM-käyttömuistia järjestelmäpiirin rinnalta löytyisi yhä 8 tai 12 gigatavua ja sisäistä tallennusmuistia 128 tai 256 gigatavua.

Uudistunut kamerakohouma on kokonaisuutena ehdottomasti huomiota kiinnittävin elementti OnePlus 10 Pron designissa. Se nousee ylöspäin suoraan puhelimen reunalta ja on varsin kookas. Kameroita alueella on kolme kappaletta sekä lisäksi neljännessä ympyrässä LED-kuvausvalo. Kamera-alueelle on sijoitettu myös Hasselblad-logo uusien OnePlus-huippuhelinten jatkaessa kevään 2021 OnePlus 9 -älypuhelimissa alkanutta kumppanuutta ruotsalaisen kamerabrändin kanssa. Lisäksi kamera-alueelta löytyy renkaan muotoinen LED-kuvausvalo ja sen keskeltä P2D 50T -teksti.

Paljastusten mukaan takakamerat olisivat tarkkuudeltaan 48 megapikselin pääkamera, 50 megapikselin ultralaajakulmakamera ja 8 megapikselin telekamera 3,3x optisella zoomilla, kuten jo OnePlus 9 Prossa, johon nähden myös kameroiden tarkkuudet ovat uusien tietojen valossa pysymässä ennallaan. Etupuolelta OnePlus 10 Prosta löytyisi kuitenkin tarkempi 32 megapikselin kamera.

Mielenkiintoisesti paljastukset ovat kertoneet kookkaammasta 5 000 milliampeeritunnin akusta OnePlus 10 Prossa, kun OnePlus 9 Prossa on 4 500 milliampeeritunnin akku.

OnePlus 10 Pro on myös tuomassa viranomaistietojen vahvistamalla tavalla akun 80 watin pikalatauksen, eli teho ja sitä myöten myös latausnopeus olisivat kasvamassa tähän asti OnePlus-puhelimissa nähdystä 65 watista. Aiemmissa spekulaatioissa esillä oli jopa 125 watin lataus perustuen Oppo-ryhmän laajempiin suunnitelmiin, mutta nähtävästi OnePlus 10 Prossa teholukemat tulevat säilymään yhä maltillisempana. Lisäksi OnePlus 10 Pro tukee yhä OnePlus 9 Pron tavoin 50 watin langatonta pikalatausta yhteensopivan latausalustan kanssa.

Oikealta kyljeltä OnePlus 10 Prosta pitäisi löytyä virtapainikkeen lisäksi OnePlussan tuttu kolmiasentoinen alert slider -hiljennyskytkin. OnePlus 10 Pron mitat ovat mallinnosten yhteydessä jaettujen tietojen mukaan 163,0 x 73,8 x 8,5 millimetriä. Kestävyydeltään OnePlus 10 Pron pitäisi tarjota edelleen IP68-luokitus eli olla pöly- ja vesitiivis.

Jo aiemmin on virallisesti vahvistettu, että seuraavassa lippulaivasarjan OnePlus-puhelimessa, eli siis odotetuissa OnePlus 10 -sarjalaisissa, tullaan näkemään globaaleilla markkinoilla OnePlussan OxygenOS:n ja Oppon ColorOS:n yhdistävä uusi ohjelmisto, yksi ”yhtenäinen ja päivitetty globaali käyttöjärjestelmä”.

OnePlus 10 Pron huhutut tekniset ominaisuudet

 • 6,7 tuuman reunoilta kaareva LTPO AMOLED -näyttö QHD+-tarkkuudella ja 120 hertsin virkistystaajuudella, reikä etukameralle näytön vasemmassa yläkulmassa
 • Kolme takakameraa
  • 48 megapikselin pääkamera
  • 50 megapikselin ultralaajakulmakamera
  • 8 megapikselin telekamera 3,3x optisella zoomilla
  • Renkaan muotoinen LED-kuvausvalo
  • Hasselblad-kumppanuus
 • 32 megapikselin etukamera, reikä etukameralla näytön vasemmassa yläkulmassa
 • Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiri
 • 8 tai 12 gigatavua RAM-käyttömuistia (LPDDR5) ja 128 tai 256 gigatavua sisäistä tallennusmuistia (UFS 3.1)
 • 5 000 milliampeeritunnin akku 80 watin langallisella ja 50 watin langattomalla pikalatauksella
 • Mitat noin 163,0 x 73,8 x 8,5 millimetriä
 • IP68-luokitellusti pöly- ja vesitiivis rakenne