Apple Musicin Dolby Atmos -tilaääni tuli saataville ensi kerran autoissa yhteistyössä Mercedes-Benzin kanssa

Apple Music -musiikkipalvelun Dolby Atmos -tilaääni on laajentunut saataville ensimmäisen kerran myös autoissa.

Apple ja Mercedes-Benz ovat kertoneet Applen musiikkipalvelun tilaäänen olevan nyt saatavilla osana Mercedes-Benzin MBUX-tieto- ja viihdejärjestelmää Mercedes-Benzin sähköautoissa EQE:ssä, EQS:ssä, EQS SUVissa sekä lisäksi S-sarjassa ja Mercedes-Maybach-malleissa.

Apple toi Dolby Atmos -tilaäänen saataville Apple Musicissa ensi kerran kesällä 2021 häviöttömän äänenlaadun rinnalla.

Tiedotteessaan Apple kehuu nyt Apple Musicin tilaäänen tulon osaksi Mercedes-Benzin autoja merkitsevän näiden olevan varustettu jatkossa studiolaatuisella äänellä, joka on parempaa kuin missään konserttihallissa ja autojen kuljettajien pääsevän nauttimaan mukaansatempaavasta, vertaansa vailla olevasta kuuntelukokemuksesta moniulotteisella äänellä ja selkeydellä.

”Spatial Audio -tilaääni mullistaa tavan, jolla artistit luovat ja fanit kuuntelevat musiikkia, ja se on kokemus, jota on mahdotonta selittää sanoin. Se täytyy kuulla sitä arvostaakseen. Yhdessä Mercedes-Benzin kanssa meillä on nyt entistä enemmän mahdollisuuksia tuoda täysin mukaansatempaavaa musiikkia tilaajillemme kaikkialla maailmassa”, kommentoi Apple Musicista ja Beatsista vastaava johtaja Oliver Schusser.

”Olemme ylpeitä siitä, että ajoneuvomme ovat ensimmäisiä muun kuin Applen laitteita, joissa on mukaansatempaava tilaääni Dolby Atmosilla. Tämä saumaton kokemus osoittaa, kuinka auton viihdekokemus voi saavuttaa jännittäviä uusia tasoja integroimalla täydellisesti yhteen laitteet ja ohjelmiston”, kommentoi Mercedes-Benz Groupin teknologiajohtaja Markus Schäfer.

Apple Musicissa on tarjolla tätä nykyä 100 miljoonaa kappaletta, mutta vain verrattain pieni osa näistä on saatavilla tilaäänen kera sen vaatiessa musiikin olevan tallennettu tilaäänitallennuksen mahdollistavassa studiossa.

Pian myös muissa Mercedes-Benzin malleissa nähtävä, kuuntelukokemuksen uudelle tasolle nostava huipputason Burmester-äänentoistojärjestelmä esiteltiin viime kuussa saataville tulleessa Mercedes-Maybach x Virgil Abloh -erikoisversiossa. Äänentoistojärjestelmässä on 31 kaiutinta, mukaan lukien muun muassa kuusi 3D-kaiutinta katossa, neljä korvien lähellä sijaitsevaa kaiutinta etupenkeille ja 18,5-litrainen subwoofer. Yhteensä äänentoistojärjestelmän teho on 1 750 wattia.