OnePlus Nord 2 5G julkistettiin tänään ja sen myötä aukesivat myös puhelinmallin ennakkotilaukset. Lunastaako puhelinmalli valmistajan lupaukset lippulaivantappajasta? Muutaman päivän lyhyen käytön perusteella se on mahdollista.
OnePlus Nord 2 5G on suoraa jatkoa viime vuonna ilmestyneelle OnePlus Nord -puhelinmallille, joka laajensi OnePlussan puhelintarjontaa takaisin edullisempiin hintaluokkiin, joista yhtiön lippulaivamallit ovat kasvaneet ulos.
Juuri tämä hintaluokka on ainakin Suomessa erittäin tärkeä, sillä Samsungin paljolti vastaava Galaxy A7 -sarja keikkuu vuodesta toiseen myyntitilastojen kärjessä. Tavallisemmat puhelimen ostajat eivät kaipaa lippulaivojen kaikkia ominaisuuksia, joten tämä hintaluokka on usein sopiva kompromissi.
Lue tarkempi julkistusuutinen: OnePlus Nord 2 5G julkistettiin virallisesti
Ulkoasu
OnePlus Nord 2 5G on muotokieletään aika selvä osoitus siitä, ettei puhelimen haluta eroavan liikaa yhtiön lippulaivamalleista. Takakuori on kiiltäväpintainen ja kahdella isolla linssillä varustettu kameramoduuli erottuu takakuoresta yhdessä yhtiön logon kanssa.
Sivut ovat kiiltävää metallia ja Nord 2 säilyttää yhtiön tavaramerkiksi muodostuneen liukusäätimen, josta vaihdetaan äänettömän tilan, värinätilan ja tavallisen äänellisen tilan välillä. Tämän vieressä on lukitusnäppäin. Toisella puolella on äänenvoimakkuuden säädin. Pohjassa on USB-C -portti, kaiutin ja SIM-korttipaikka. Puhelimen ulkoasu ja tuntuma on yhdistelmä tämän kevään 9- ja 9 Pro -malleja sekä 8-sarjan malleja. Puhelin on kokonaisuutena tyylikäs ja sopii käteen mukavasti.
Näyttö
Näyttö on 6,43 tuuman AMOLED-paneeli 90 hertsin virkistystaajuudella. Näyttöpaneelin ulkopuolelle jäävät raamit ovat pienet, mutta kaareviin reunoihin ei ole lähdetty tässä hintaluokassa.
Nykyisiä lippulaivapuhelimia alempi 90 hertsin virkistystaajuus on varsin riittävä ja yksi ihan hyväksyttävä kompromissi tuplasti Nord 2:sta kalleimpiin puhelimiin verrattuna. Näytön animaatiot toimivat sulavasti ja eron 120 hertsin näyttöön huomaa lähinnä, jos tarkoituksella vertailee kahta puhelinta vierekkäin.
Kamerat
Nord 2:ssa on edeltäjänsä tapaan korostettu etukameraan tehtyjä parannuksia. Sony IMX615-sensorin tarkkuus on 32 megapixeliä ja muutamien testauksien perusteella etukamera todella ajaa hyvin asiansa. Kuvat ovat suhteellisen teräviä ja kuvien ottaminen on nopeaa.
Takakamerassa on pääkennona Sonyn IMX766, joka toimii todella hyvin. Kamera tarkentaa nopeasti ja kuvien prosessointi on pikaista. Erilaisia kuvaustiloja ovat yökuvaus, potretti, timelapse, panoraama ja hidastukset. Lisäksi Pro-tilassa pääsee säätämään itse valotusaikaa, ISO-arvoja ja muita kuvausasetuksia.
Takakamera pärjää hyvin tavallisten kuvauskohteiden kanssa ja HDR-automatiikka sietää jopa kohtuullisen kovaa vastavaloa hyvin. Kuvien tarkkuuden tasaamisessa voi olla vielä parannettavaa, sillä esimerkiksi kukkia kuvatessa osa lehdistä tarkentui ja osa sumentui. Tässä on osansa toki linssin rakenteella ja koolla, mutta optimointiin on varmasti silti varaa. Kamera onkin yleensä se osa-alue, jota OnePlus päivittää eniten puhelimiensa elinkaaren aikana.
Suorituskyky
Lyhyellä jaksolla puhelinta ei ehtinyt kurittaa massiivisesti. Arkinen käyttö, johon kuuluu sisältöjen lukeminen ja katsominen, pikaviestittely, sosiaalisen median selailu, kuvat, videot ja videopuhelut sujuivat kaikki ongelmitta.
Peleistä Castlevania-käännös toimi hienosti ja hieman enemmän suorituskykyä vaativa Star Titan sekin kohtuullisesti. Pelien suorituskykyyn saattaa tulla parannusta päivitysten myötä. Tähän mennessä Nord 2 suoriutui tehtävästä kohtuullisesti ja pelien suorituskyky vaikutti odotetunlaiselta.
Akku kestää hyvin päivän verran peruskäyttöä eikä tyhjene turhaan valmiustilassa. Luvattu 65 watin pikalataus toimii sekin odotetunlaisesti.
Yhteenvetona
Lyhyen tutustumisen jälkeen Nord 2:sta uskaltaa kehaista hyvästä näytöstä ja varsin potentiaalisista kameroista. Suorituskyky on kohtalaisella tasolla ja riittää haastamaan hintaluokan muita kilpailijoita. Puhelin saanee vielä lisää päivityksiä ennen toimituksia ostajille. Näillä toivottavasti parannetaan entisestään ainakin kameroiden toimintaa ja pelaamisen suorituskykyä.
Varsinkin edullisempi kahdeksan gigatavun keskusmuistin ja 128 gigatavun tallennustilan versio 399 euron hinnalla vaikuttaa hyvältä vaihtoehdota tämän hintaluokan puhelinta hakevalle. Toisena vaihtoehtona on saatavilla 499 euron versio 12 gigatavun keskusmuistilla ja 256 gigatavun tallennustilalla. Molemmissa on värivaihtoehtoina harmaa (Gray Sierra) ja turkoosi (Blue Haze).
Erityismaininta mallille menee hienosta liukuvärein koristellusta suojakuoresta, joka toimitettiin testikappaleen mukana.
Kuvat: Joonas Koivisto
Lue myös:
OnePlus Nord 2 5G julkistettiin virallisesti
Testi: OnePlus Watch -älykello – Rautapuoli kunnossa, sovellus sakkaa
Pikatesti: OnePlus 9 Pro: Loistava huippupuhelin ilman puutteita
Testi: OnePlus 9: Uutuuskaksikosta se järkiostos
Näin toimii EKG-mittaus ja verenpaineen mittaus älykellossa
OnePlus julkaisi OnePlus 9 ja OnePlus 9 Pro -puhelimet: Entistä isompi painotus kameroissa
Pikatesti: OnePlus 8 Pro on edelleen loistava lippulaiva
Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa! Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta