Nämä Canon PowerShot V10:n ominaisuudet ammattilaiset haluavat nostaa esiin

Canon PowerShot V10 on helppokäyttöinen vlogikamera. Käytettävyyttä löytyy kameran sisä- ja ulkopuolelta.

Valokuvauspodcastin toimittajat Esa Rosqvist ja Joonas Linkola ottivat koekäyttöön Canonin uuden PowerShot V10 -kameran. 

Kameran muotoilu mahdollistaa kuvaamisen sekä vaaka- että pystyasennossa. Taittuva näyttö on helposti käännettävissä, lisäksi kamerassa on sisäänrakennettu jalusta, joka mahdollistaa nopean asettelun eri kuvaustarkoituksiin.

Canon PowerShot V10 -kameraa markkinoidaan helppokäyttöisenä vlogikamerana sisällöntuottajille. Tuuman CMOS-kenno pystyy tuottamaan 4K-videolaatua, jota on mahdollista tallentaa yhtäjaksoisesti tunnin ajan. Automaattinen tasaustoiminto auttaa pitämään videon suorassa ja välttämään vinoja videoleikkeitä.

Rosqvist ja Linkola työskentelevät molemmat valo- ja videokuvaamisen parissa ja normaalisti käytössä on kummallakin Canon EOS R5 -kamera. Uuden konseptin PowerShot V10 saa positiivista palautetta ja löytää käyttötarkoituksensa.

-Se on pieni ja kevyt. Aika mielenkiintoinen, videoon keskittyvä kamera. Selvästi suunniteltu vloggaajille, striimaajille ja podcastaajille. Mekin olemme juuri nauhoittaneen täysimittaisen podcastin jakson äänellä ja videolla tämän kanssa, Joonas Linkola kertoo.

-Tämä on hyvä työkalu henkilölle, joka haluaa kuvata helposti, nopeasti ja spontaanisti. Täytyy myös mainita, että tällä voi toki kuvata myös stillkuvia. Ominaisuuksiinsa nähden hinta tuntuu sopivalta, Esa Rosqvist sanoo.

Valokuvauspodcastin pitäjät listasivat omat Canon PowerShotin V10:n Top 3 -ominaisuutensa.

Canon PowerShot V10 Top 3 -ominaisuudet, Esa Rosqvist

  • Tuntuma kädessä. Kameran kaikkia ominaisuuksia ei käytä kaiken aikaa, mutta sitä pitää kädessä koko ajan kuvatessaan. On äärimmäisen tärkeää miltä se tuntuu. Pieneen kokoonsa nähden, PowerShot V10 tuntuu todella laadukkaalta. Kokonsa vuoksi se kulkee helposti mukana.
  • Valmiit presetit. En ole mikään supervideonikkari. Jos vloggaisin enemmän, haluaisin että saan helposti hyvännäköistä jälkeä. PowerShot V10:stä löytyy 14 erilaista presettiä, jotka ovat todella kivan näköisiä.
  • Bokeh eli taustan pehmennys. Kun tausta näyttää pehmeältä, kuva keskittyy kohteeseen, eikä taustaan. PowerShot V10:ssä se on toteutettu optisesti ja toimii erinomaisesti.

Canon PowerShot V10 Top 3 -ominaisuudet, Joonas Linkola

  • Nopeakäyttöisyys. Kaikki on saman tien valmiina; record on peukalolla ja näyttö ylös. Äänen laatu on yllättävän hyvä. PowerShot V10:ssä on kolmas mikrofoni piilossa, jonka tarkoitus on tulkita taustakohinaa ja vähentää se sitten äänitetystä ääniraidasta.  
  • Tärinänvaimennus. Canon PowerShot V10:ssä on erittäin tehokkaasti toteutettu digitaalinen tärinänvaimennus. Sitä kannattaa käyttää, kun on liikkeessä. Tekee erittäin nättiä jälkeä.
  • Kiinnittäminen. Tämän saa kiinnitettyä mihin tahansa. Kun on kuvituskuvalle käyttöä, niin laittaa Gorillapodin kiinni ja ripustaa kuusen latvaan tai auton taustapeiliin.

Canon PowerShot V10 oli testissä myös Esan ja Joonaksen valokuvauspodcastissa.

Lue myös
Koeajo: ”Tällä pitäis mennä Jyväskylään” -Vauhtikaksikko palaa Maseratin kyytiin lähes kymmenen vuoden jälkeen

Valokuituverkon rakentaminen on monivaiheinen projekti

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät FacebookistaInstagramista ja YouTubesta.