Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Volvo V60 -mallisto sai odotettua täydennystä – maastohenkinen Cross Country on aina nelivetoinen

Volvo on tullut tunnetuksi paitsi farmareista ja katumaastureista, viimeisen kahden vuosikymmenen aikana myös maastohenkisistä farmareista. Ja nämähän kulkevat nimellä Cross Country.

Volvo on uudistanut mallistoaan vauhdikkaasti viime vuosina. Niin sanottuun SPA-arkkitehtuuriin perustuvat kaikki 60- ja 90-sarjan autot. Vielä ennen kuin sedanmallinen S60 saadaan markkinoille, esitteli Volvo maastohenkisesti varustellun ja korotetun version V60-farmarista.

Nimellä V60 Cross Country kulkevan mallin muutokset huomaa jo ensivilkaisulla. Muiden vastaavien mallien tavoin autoa kiertävät maalipintaa suojaavat muovilistat. Näiden lisäksi auto on silminnähden korkeampi, ja V60 Sportswagoniin verrattuna maavaraa onkin 75 milliä enemmän. Kokonaisuudessaan maavaraa on noin 20 senttiä, joten autolla pärjää epäilemättä keskimääräistä heikommallakin mökkitiellä.

Maavaran lisäksi Volvo varmistaa auton etenemisen tarjoamalla V60 CC:tä pelkästään nelivetoisena. Auto tulee alkuun tarjolle D4 AWD -dieselmallina (140 kW/190 hv), ja tämän hinnat Suomessa alkavat 53 582 eurosta. Kesällä 2019 mallisto täydentyy bensiinikäyttöisellä T5 AWD:lla (184 kW/250 hv).

Kuvat: Valmistaja

Lue myös:
Ensituntuma: Uusi Volvo V60 tarjoaa yllättävää urheilullisuutta
Koeajossa Volvo V90 Cross Country – korimallien nerokas hybridi vai väliinputoaja?

Teknavin 16. tuotantokauden uudet jaksot esitetään maanantaisin klo 22.35 MTV3-kanavalla. Uusinnat perjantaisin ja sunnuntaisin MTV3:lla. Lisää ohjelman aiheista löydät osoitteesta www.teknavi.fi.