Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Uuden A-sarjan tuotanto alkoi Uudessakaupungissa – lisää automaatiota, lisää työntekijöitä

Uudessakaupungissa sijaitseva Valmet Automotiven tehdas on valmistanut jo useamman vuoden ajan Mercedes-Benzin muutamia henkilöautomalleja. Nyt tehtaalla alkoi uuden A-sarjalaisen valmistus.

Mercedes-Benz esitteli uuden A-sarjalaisen alkuvuodesta. Kyseessä on valmistajalleen erittäin tärkeä volyymimalli, jonka markkinaosuuden on ennakoitu kasvavan lähitulevaisuudessa merkittävästi. Myös Suomi saa olla mukana tekemässä tätä kasvua, sillä uutta A-sarjalaista valmistetaan edeltäjänsä tapaan Uudenkaupungin autotehtaalle.

Uuden A-sarjan tuotanto on aloitettu Mercedes-Benzin omilla tehtailla Saksan Rastattissa ja Unkarin Keckskemétissä, joiden jatkoksi saadaan nyt myös Valmet Automotiven tehdas Uudessakaupungissa. Uuden mallin tuotannon aloittaminen vaatii aina muutoksia tehtaalle. Eniten muutoksia on tehty hitsaamossa, jossa robottien määrä on Valmet Automotiven tiedotteen mukaan nostettu 223 kappaleeseen ja automaatioaste on 95 prosenttia. Varsinaisia manuaalisia työasemia A-sarjan hitsaamossa ei enää ole.

Autojen kokoonpano on kuitenkin edelleen pitkälti käsityötä, joskin moderneilla laitteilla avustettua. Uuden A-sarjan tuotannon tarpeisiin Valmet Automotive rekrytoi noin 500 henkilöä.

– Vahvojen markkinaodotusten vuoksi olemme valmistautuneet uuden A-sarjan tuotantoon erittäin huolellisesti. Apunamme ovat kokemukset edellisestä A-sarjasta, ja tavoitteemme on varmistaa nopea tuotannon aloitus sekä korkeat tuotantovolyymit, kertoo Valmet Automotiven valmistuspalvelujen johtaja Pasi Rannus.

Kuva: Valmet Automotive

Lue lisää Valmet Automotiven Uudenkaupungin tehtaasta ja uudesta A-sarjalaisesta:
Kävimme vierailulla Uudessakaupungissa – tältä näyttää moderni autotehdas
Uudenkaupungin autotehdas tuotantoennätykseen – tehtaalta rullasi vuodessa 90 000 autoa​​​​​​​
Ensituntuma: Uusi Mercedes-Benz A-sarja – uuden suunnan näyttäjä
​​​​​​​Koeajossa uusi tähtioppilas – Mercedeksen A-sarja asettaa riman uudelle tasolle