Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Seatilta seuraava hintapommi – markkinoiden edullisin lataushybridi löytyy nyt uuden Leonin kuorista

Seat niin sanotusti räjäytti pankin viime vuonna kaupunkiauto Miin sähköversiolla. Nyt maahantuoja julkaisi aggressiivisesti hinnoitellun lataushybridin.

Uusi Seat Leon on vasta saapunut maahan ja alkuvaiheessa mallivalikoimasta on löytynyt vain yksi moottorivaihtoehto. Nyt maahantuoja aloittaa kenties malliston mielenkiintoisimman version myynnin. Kyseessä on erittäin kilpailukykyisesti hinnoiteltu ladattava hybridi, joka tulee tarjolle molempien korimallien yhteyteen.

Uuden nimellä Leon eHybrid kulkevan mallin pellin alta löytyy konsernin muista malleista tuttu voimalinja. Polttomoottorina toimii 1,4-litrainen bensamoottori ja 6-portaisen kaksoiskytkinvaihteiston kotelon sisältä löytyvä sähkömoottori saa käyttövoimansa 13,1 kWh akustolta. Yhteistehoa voimalinja tarjoaa 150 kW (204 hv) ja pelkällä sähköllä pystyy ajamaan yhdellä latauksella noin 60 kilometriä. Autosta löytyy 7,4 kW laturi, jonka turvin lataaminen täyteen onnistuu valmistajan mukaan noin kolmessa tunnissa.

Tuttu tekniikka on hinnoiteltu nyt poikkeuksellisen aggressiivisesti. Uuden Leon eHybridin hinta alkaa viisiovisen hatchbackin 32 394 eurosta, mikä tekee siitä Suomen edullisimman lataushybridin. Farmariversio Leon Sportstourer maksaa noin 1 000 euroa enemmän. Seat antaa ennakkotilaajille vielä 1 000 euron lisäalennuksen, minkä myötä uuden ladattavan Leonin hinnaksi muodostuu 31 394 euroa. Markkinoiden toiseksi edullisin ladattava hybridi on tällä hetkellä huomattavasti tiloiltaan pienempi ja teholtaan alhaisempi Hyundai Ioniq Plug-in, jonka lähtöhinta on 34 990 euroa. Omassa mallistossaan Leon eHybrid on noin 1 200 euroa kalliimpi kuin vastaavalla tavalla varusteltu 1,5-litrainen kevythybridiversio (110 kW/150 hv).

Uuden Leon eHybridin vakiovarustelu on varsin kattava Xcellence ja vaihtoehtona ladattaviin malleihin on urheilullista henkeä tarjoava FR. Vakiovarustelu pitää sisällään muun muassa 10-tuumaisella näytöllä varustetun multimediajärjestelmän, digitaalisen mittariston, LED-ajovalot, aktiivisen vakionopeudensäätimen, aktiivisen kaistavahdin, automaatti-ilmastoinnin ja peruutuskameran. Ladattavat hybridit on myös aina varustettu etäohjauksen tarjoavalla sähköisellä lämmityksellä.

Uusi Seat Leon eHybrid saapuu maahan loppusyksystä.

Kuvat: Mikko Autio

EDIT 11.6. klo 12.20: Hyundain hintatieto korjattu

Lue lisää uudesta Leonista:
Varokaa Golf ja Octavia – tässä on aikuistunut Seat Leon
Esittelyssä uusi Cupra Leon – kärkihyökkääjänä 245-hevosvoimainen lataushybridi farkkuna

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.