Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Salakuvat julki – uusi Škoda Octavia alkuun vain farmarina

Uusi entistä suurempi Škoda Octavia julkaistaan farmarimallina, sillä lähes kaksi kolmesta ostajasta valitsee Combin. Liftback seuraa tosin jo muutamaa viikkoa myöhemmin.

Suomen yritysautotilastojen ykkönen uudistuu. Täysin uusi Škoda Octavia julkaistaan marraskuun 11. päivä ja alkuun tarjolle tulee vain farmarimalli Škoda Octavia Combi. Škoda Octavia Liftback seuraa muutamaa viikkoa myöhemmin.

Syynä ratkaisulle lienee farmarimallin suuri suosio – lähes kaksi kolmesta Octavian ostajasta päätyy Combiin. Octavia onkin Euroopan myydyin farmari ja Saksan myydyin tuontiauto.

Uusi Škoda Octavia tulee olemaan aikaisempaa suurempi ja tilavampi. Farmarimalli Combi saa 22 millimetriä pituutta ja 15 millimetriä leveyttä. Liftback eroaa sen verran, että pituus kasvaa 3 millimetriä Combia vähemmän.  

Näiden avulla myös tavaratilan luvataan kasvaneen, mutta lukuarvoja ei ole vielä julkistettu. Valmistaja painottaa uusien sisätilojen toiminnallisuutta, väljyyttä, materiaalivalintoja sekä fiksuja ratkaisuja. Lisäksi tarjolle tulee uusia liitettävyysmahdollisuuksia ja avustinjärjestelmiä.

– Octavia on Škodalle äärimmäisen tärkeä. Siksi teimme tästä autosta kokonaan uuden. Se on paras Octavia kautta aikain: se on tilavampi, käytännöllisempi ja turvallisempi kuin koskaan. Octavia-mallin 60-vuotisjuhlan kunniaksi me otamme uuden sukupolven mallilla pitkän askeleen kohti tulevaisuutta. Kuuden vuosikymmenen myötä Octavia on ratkaisevasti vaikuttanut yrityksemme ja automerkkimme kehitykseen. Olen täysin vakuuttunut, että uusi sukupolvi lunastaa paikkansa positiivisen kehityksen jatkamisessa, kertoo Škoda Auton pääjohtaja Bernhard Maier.

Aerodynamiikkaa ja uusia moottoreita

Uuden muotoilun myötä Octavian lupaillaan olevan aiempaa rohkeampi ja myös aerodynamiikka on parantunut. Liftback-mallin ilmanvastuskerroin (cd) on 0,24 ja Octavia Combi -mallin 0,26. Tämä toki auttaa myös pienentämään polttoaineen kulutusta ja sitä myöden hiilidioksidipäästöjä yhdessä uusien moottoreiden kanssa.

Uutuuteen lupaillaan kevythybriditekniikalla varustettuja moottoreita. Saataville on tulossa ainakin bio- ja maakaasulla toimiva G-Tec, ladattava hybridi kahtena tehoversiona sekä uusia Evo-sukupolven dieselmoottoreita. Vähintään osaan näistä on paritettavissa DSG-automaattivaihteisto. Octaviaan tullaan myös tarjoamaan kolme eri alustavaihtoehtoa ja säädettävä Dynamic Chassis. 

Matrix led-ajovalot tulevat ensimmäistä kertaa Octaviaan. Turvallisuutta parantaviin avustinjärjestelmiin lukeutuvat esimerkiksi törmäyksen väistöavustin sekä oven avausvaroitin.  

Sisätilojen puolella lupaillaan edeltäjien tapaan väljiä tiloja. Heijastusnäyttö ja kaksi 10-tuumaista näyttöä ovat kuitenkin uusi yhdistelmä Octaviaan. Škodan Simply Clever -ratkaisuista voidaan mainita Usb-c-liitännän sijoittaminen kattokonsoliin, joka poikkeaa monen muun automallin toteutuksesta.

Kuvat: Valmistaja

Lue myös:
Koeajossa 272-hevosvoimainen Skoda Superb – urheilullinen lippulaiva vaativaankin makuun
Kolme kymmenestä tekee virheen stop-merkin kohdalla – vahinko vai tahallista?
Suomalaisten suosikkiauto uudistuu – ensimmäiset piirrokset antavat viitteitä tulevasta

Seuraa Teknavia myös sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.

Teknavin 18. tuotantokauden uudet jaksot sunnuntaisin klo 22.35 MTV3-kanavalla.