Kuvaspesiaali: Vuoden 2016 kaksioviset kaunokaiset

Ensi kesäksi on tulossa laaja kattaus sporttisia kaksiovisia katon kanssa tai ilman. Tässä muutamia mielenkiintoisia ensi kesän uutuuksia.

Yksi odotetuimmista coupéista on ehdottomasti Audin uuteen A4-malliin perustuva kaksiovinen A5. Teknisesti auto perustuu nelioviseen sisarmalliin, joten auto on niiltä osin jo varsin tuttu.

Muut ensi vuonna markkinoille tulevat kovakattoiset mallit ovat enemmän ja tai vähemmän urheilullisia. Tarjolle on tulossa muun muassa kauan odotettu BMW 2-sarjan huippumalli M2, joka tarjoilee takarenkaille 370 hevosvoimaa. Saksalaisten uutuuksiin lukeutuu myös faceliftattu Porsche 911, jonka uusien mallien pellin alta löytyvät nykyään turboahdetut bokserimoottorit. Mercedekseltä puolestaan on tulossa markkinoille uudistuneet SLC, SL sekä kokonaan uudet S- ja C-sarjojen avomallit. Etenkin S-sarjalaisen samoista asiakkaista kilpailee Rolls-Royce Ghostiin perustuva avomalli, joka tunnetaan nimellä Dawn.

Audi A5 BMW M2 Porsche 911 Rolls-Royce Dawn Nissan GT-R

Japanista tulee kaksin kappalein urheiluautoja suorituskykyisimpään luokkaan Honda NSX:n ja uudistuneen Nissan GT-R:n muodossa. Hillitympää luokkaa saarivaltiosta edustaa Lexus RC:n normaalit versiot, joista Suomeen on tulossa hybridimalli.

Amerikan edustajana tehomalleissa toimii yli 600-hevosvoimainen Ford GT. Tämän lisäksi rapakon takaa saamme muskeliautojen seuraksi uuden Chevrolet Camaron sekä coupéna että cabrioletina.

Chevrolet Camaro Ford GT Honda NSX Lexus RC Fiat 124 Spider

Ja löytyy sitä avonaisia vaihtoehtoja pienempäänkin kokoluokkaan. Urheilullisinta päätä näissä edustaa Mazdan legendaariseen MX-5-malliin perustuva Fiat 124 Spider. Kevyt auto tullee tarjoamaan Mazdan tavoin hauskaa ajettavuutta ja Abarth-version 180 hevosvoimaa pitävät huolen suorituskyvystä. Bulevardikruisailuun sopii mainiosti Minin kolmannen sukupolven avomalli, joka tarjoaa aikaisempaa enemmän tilaa niin matkustajille kuin tavaroillekin. Pienimmässä kaupunkiautojen luokassa tulee jo alkuvuodesta tarjolle sympaattinen smart Cabrio.

Mini Cabrio smart Cabrio

Lue lisää:
Viralliset kuvat: BMW:n tuorein M-sarjalainen uhkuu aggressiivisuutta
Koeajo: Porsche 911 Carrera S – uudet tuulet puhaltavat
Ford GT on täynnä hienoa tekniikkaa – tällaista tuulilasia ei ole kenelläkään muulla​
Koeajo: Honda palaa tulevaisuuteen uudella NSX:llä – Audi R8, Nissan GT-R ja Porsche 911 Turbo vapisevat​
Ai mitkä ilmastotalkoot? AMGesitteli V12-moottorilla varustetun S-sarjan avomalliin​
Mercedes uudistaa pikkuavonsa – myös nimi vaihtuu​
Legenda saa kasvojenkohotuksen​
Viralliset kuvat: Ikoninen avoauto italialaisella kuorrutuksella – tässä on kaksipaikkainen Fiat-uutuus​
Smart tuo Frankfurtiin Fortwon avoversion​