Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kuudennen sukupolven Opel Corsa sai hinnat – 15 390 eurolla kattava vakiovarustelu

Opel esitteli syksyllä Frankfurtin autonäyttelyssä täysin uuden kuudennen sukupolven Opel Corsan. Kyseessä on yksi merkin tärkeimpiä automalleja ja odotuksen myös Suomen markkinoilla ovat kovat.

Katumaasturien lisäksi myös pienten perheautojen markkinaosuudet ovat viime vuosina olleet kasvusuunnassa. Tätä selittää perinteisen nelimetristen autojen hienoinen kasvu ja tehostunut tilankäyttö, mikä tekee niistä entistä vahvemman vaihtoehdon kokoluokkaa isommille autoille. Toinen iso syy on varustelumahdollisuuksien laajeneminen. Tällaiseen pikkuautoon päätyminen ei tarkoita enää nykyään suurta kompromissia esimerkiksi mukavuusvarusteiden suhteen.

Uusi kuudennen sukupolven Opel Corsa noudattaa edellä mainittuja suuntaviivoja. Auto on kasvanut noin neljällä sentillä, mikä yhdessä tehostuneen tilankäytön kanssa tarkoittaa aiempaa avarampaa ohjaamoa. Kun vielä vilkaisee varustelistaa, voi Corsan helposti todeta olevan vaihtoehto isomman kokoluokan autolle. 15 390 euron lähtöhinta pitää sisällään muun muassa LED-valot, 5-tuumaisen kosketusnäytön, manuaalisen ilmastoinnin, peruutustutkan taakse, automaattisen hätäjarrutusjärjestelmän, kuusi turvatyynyä, vakionopeudensäätimen sekä kaistavahdin. Tämä perustason varustelu tunnetaan nimellä Comfort.

Edullisimman Corsan voimanlähteenä toimii 1,2-litrainen vapaasti hengittävä bensamoottori, joka tarjoaa 55 kW (75 hv) tehon. Seuraava askel tästä tehokkaampaan suuntaan on myös jo meidän ensituntumissa ajamana 1,2-litrainen turboversio, joka tarjoaa 74 kW (100 hv). Tämän hintalapuksi perusvarustein kirjataan 16 891 euroa. Jos moottorin pariksi haluaa 8-portaisen automaattivaihteiston nousee hinta 19 490 euroon. Hinnastosta löytyy myös 74 kW (100 hv) tarjoa 1,5-litrainen turbodiesel, jonka hinnat alkavat 18 490 eurosta. Polttomoottoreilla kulkevan malliston lippulaivana toimii aina automaattivaihteistolla varustettu 1,2-litrainen bensaturbo 96 kW (130 hv) kehittävänä versiona, joka on tarjolla vain kattavammalla Executive- tai urheilullisella GS Line -varusteluilla. Molempien yhteydessä auton hintalapuksi kirjoitetaan hieman yli 24 000 euroa. Uutuus tulee tarjolle myös täysin sähköisenä e-Corsana, josta olemme kertoneet aikaisemmin.

Myös pienempitehoiset versiot on mahdollista varustaa näillä kattavammilla varusteluilla. Urheilullinen GS Line kustantaa edullisimmillaan noin 3 300 euroa tuo auton ulkonäköön oman sporttisen vivahteensa uusilla puskureilla, helmoilla ja näkyvillä pakoputken päillä. Tämän lisäksi alusta on aavistuksen jäykempi. Sisätiloissa on tarjolla urheilullisemmat istuimet. Hinta pitää sisällään myös joukon muita varusteita kuten 7-tuumainen mittaristonäyttö, 7-tuumainen multimediajärjestelmän näyttö ja tuki älypuhelinpeilaukselle, peruutuskamera sekä auton avaimeton käynnistys.

Toinen varusteluvaihtoehto kulkee nimellä Executive. Toiminnalliset varusteet ovat pääosin yhtenevät GS Linen kanssa, mutta urheilullisten vaikutteiden sijaan tämä varustelu tarjoaa nahkaverhoillut ja sähkösäätöiset istuimet, jotka tarjoavat myös hierontatoiminnon.

Varustetasojen lisäksi tarjolla on muutamia varustepaketteja. Innovation Plus -paketti (1 490 €) pitää sisällään isoimman mahdollisen 10-tuumaisen multimediajärjestelmän näytön, kuljettajan 7-tuumaisen näytön, älypuhelimen langattoman latausmahdollisuuden sekä auton avaimettoman lukituksen ja käynnistyksen. Luokassaan kiinnostavia varusteista ovat myös pysähdyksiin asti hidastava aktiivinen vakionopeudensäädin (990 €) sekä mukautuvat LED Matrix -ajovalot (990 €). Innovation Driver -paketti (860 €) pitää sisällään peruutustkan myös eteen, sähköisesti taittuvat sivupeilit ja kuolleen kulman varoitusjärjestelmän.

Lue lisää:
Ensituntumat kuudennen sukupolven Opel Corsasta – uusilla geeneillä
Opelin uusi sähköauto sai hinnat – Corsa-e alkaen 33 712 euroa

Seuraa Teknavia myös sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.