Ford Pro lanseerasi mielenkiintoisen  palvelukokonaisuuden

Ford Pro tarjoaa palvelukokonaisuuden, joka rakentuu hyötyajoneuvojen ympärille. Kyse on innovatiivisista digitaalisista ratkaisuista, jotka on suunniteltu parantaakseen eurooppalaisten yritysten tuottavuutta lisäämällä ajoneuvojen hyötykäyttöä ja laskemalla niiden käyttökustannuksia.

Ford Pro on Fordin uusi globaali liiketoimintayksikkö. Pro tulee lyhennettynä sanasta ”productivity”, mikä tarkoittaa tuottavuutta. Tavoitteena on tarjota ratkaisuja niin pienille kuin suurille yrityksille niiden yksilöllisten tarpeiden mukaan tuottavuuden parantamiseksi. Kokonaisuuteen kuuluvat sekä ajoneuvot, ohjelmistot, latauspalvelut, huollot että rahoitus.

“Olemme astumassa digitaaliseen aikakauteen, eikä kaluston hallinta ole koskaan ollut monimutkaisempaa”, sanoo Ted Cannis, CEO, Ford Pro. “Ford Pron avulla yritysten on helppoa kasvattaa tuottavuutta tunnetun automerkin ratkaisulla, jossa kaikki palvelut ovat saatavana yhden palveluntarjoajan kautta.”

Ted Cannis, CEO, Ford Pro
Ted Cannis, CEO, Ford Pro

Ajoneuvot

Palveluun on liitettävissä polttomoottorikäyttöisiä ja täyssähköisiä hyötyajoneuvoja – myös muiden kuin Fordin valmistamia. Liitettävyyden avulla pyritään tehostamaan kaluston tuottavuutta. Tavoitteena on myös helpottaa asiakkaiden siirtymistä täyssähköisten hyötyajoneuvojen maailmaan, sillä monien yrityksien kohdalla voi olla niin, ettei täyssähköautoista ja niiden käytöstä ole mitään aiempaa kokemusta.

Ford on ilmoittanut tuovansa Euroopan markkinoille vielä kolme uutta täyssähköistä hyötyajoneuvomallia aiemmin esitellyn E-Transitin sekä täysin uuden Transit Custom -pakettiauton lisäksi. Tulossa on Tourneo Custom -tila-auto vuonna 2023 ja pienemmät seuraavan sukupolven Transit Courier -pakettiauto ja Tourneo Courier -tila-auto vuonna 2024.

Asiakkaiden erityistarpeiden mukaan voidaan toteuttaa myös muutostöitä hyötyajoneuvoihin. Ford Pro Special Vehiclesin ansiosta ajoneuvojen suorituskykyä voidaan parantaa esimerkiksi tehokkaiden komponenttipäivitysten, lisäakku- ja polttoainejärjestelmien ja muiden ominaisuuksien avulla. Ford Pro Special Vehicles tarjoaa myös digitaalisen palvelun, joka voi kehittää ratkaisuja kolmannen osapuolen järjestelmien integroimiseksi ajoneuvon kosketusnäytössä toimivaan tietoviihdejärjestelmään.

Ford Pro Vehicles
Ford Pro Vehicles

Ford E-Transit

Ford E-Transit on suunniteltu yhdessä Ford Pro-ratkaisujen kanssa tarjoamaan suorituskykyä, mutta myös aiempaa pienempiä käyttökustannuksia. Edistyksellinen kuljettajaa avustava teknologia ja liitettävyysominaisuudet helpottavat päivittäistä työntekoa.

Mallin Intelligent Range -teknologia pystyy arvioimaan jäljellä olevaa toimintamatkaa. Arviot tarkentuvat mitä enemmän autolla ajetaan. Järjestelmä huomioi arvioissa kuljettajan ajotavan, säätilan ja liikennetiedot.

E-Transitin mallisto on erittäin laaja, sillä mallista on tarjolla 46 erilaista versiota. Hinnat alkavat ja alustamalleissa 62.305 eurosta ja pakettiautomalleissa 64.115 eurosta. Hyötyajoneuvoilla ei ole enää tämän vuoden alusta autoveroa ja malleihin on mahdollista hakea valtion sähköautojen hankintatuki.

E-Transitissa on vakiona 68 kWh akku, joka on sijoitettu koteloon lattian alle, minkä ansiosta kuormatilasta ei tarvitse tinkiä eli tilaa löytyy yhtä paljon kuin nykyisessä polttomoottori Trantisissa. Mallin WLTP mittaustavan mukainen toimintamatka on jopa 317 kilometriä, mikä on pidempi kuin kilpailijoilla. Moottorin vääntömomentti on 430 Nm ja maksimiteho joko 135 kW tai 198 kW. Auton mukana tulevalla 11,3 kW laturilla akku on mahdollista ladata nollasta 100 prosentin lataustasoon hieman yli 8 tunnissa, kun taas nopeammalla 115 kW pikalaturilla lataaminen 15 prosentista 80 prosenttiin kestää noin 34 minuuttia. Pakettiautomallin kantavuus on jopa 1 758 kg. Autosta löytyy kolme ajotilaa: Normaali, ECO ja Liukas.

”Voin vilpittömästi sanoa, että E-Transit asettaa uuden standardin täyssähköisten hyötyajoneuvojen luokassa ja on kuin luotu asiakkaille, jotka haluavat vaihtaa ympäristöystävällisempään kalustoon tinkimättä auton käytännöllisyydestä”, sanoo Reima Sievänen, myyntijohtaja, hyötyajoneuvot, Oy Ford Ab.

Ohjelmistot

Ford Pron tavoitteena on tarjota yksi integroitu ratkaisu, joka yhdistää kaikki kalustonhallinnan osa-alueet sen sijaan, että pitäisi käyttää useiden eri palveluntarjoajien eri ohjelmia, mikä vaatisi lisää resursseja ja aikaa.

Ford Pro Software tarjoaa digitaalisen ekosysteemin, joka käyttää reaaliaikaista dataa ajoneuvojen, latauksen, huollon ja telematiikan yhdistämiseksi käyttäjäystävälliseksi ja tuottavuutta lisääväksi alustaksi.

Palveluiden kautta yritykset saavat esimerkiksi reaaliaikaista tietoa ajoneuvon sijainnista ja tilasta. Järjestelmän kautta on mahdollista saada esimerkiksi tietoa sähköauton lataustilasta ja jäljellä olevasta toimintamatkasta. Järjestelmän avulla yritysten on mahdollista hallita sekä Fordin että muiden valmistajien hyötyajoneuvoja. Muihin kuin Ford-merkkisiin autoihin liitetään plug-in-laite, jonka avulla autot liitetään järjestelmään. Nämä palvelut ovat saatavilla tällä hetkellä Euroopan suurimmissa maissa.

Pienemmät yritykset voivat hyödyntää ilmaista, myös Suomessa saatavilla olevaaa, FordPass Pro4-älypuhelinsovelluksesta, jonka kautta he voivat hallinnoida kalustoaan. Sovellukseen on mahdollista rekisteröidä enintään viisi autoa.

Ford Pro Software
Ford Pro Software

Latauspalvelut

Sähköautojen käyttöä on tarkoitus helpottaa integroidun latausjärjestelmän kautta. Järjestelmä pystyy määrittelemään tehokkaimmat latausstrategiat ja toteuttamaan tulevaisuuden kannalta kestäviä ratkaisuja yrityksille.

Ford Pro Charging tarjoaa palvelun, joka sisältää täyssähköisen E-Transitin kanssa toimivan latauslaitteiston asennuksen ja hallintaohjelmiston. Liitettävyyden ansiosta järjestelmä voi havaita mahdolliset ongelmat ennen kuin asiakkaat ovat tietoisia niistä ja tämän avulla yritykselle koituvat häiriöt jäävät mahdollisimman pieniksi.

Palvelu yksinkertaistaa myös kotiin asennettavan seinälatauslaitteen asennusta, laskutusta ja hallintaa. Tästä on hyötyä yrityksille, joiden kuljettajat vievät työautonsa kotiin. Ford Pro Charging tarjoaa myös pääsyn yli 300 000 julkiseen latauslaitteeseen Euroopassa sekä helpon ja joustavan keskitetyn laskutuksen.

Ford Pro Charging
Ford Pro Charging

Huollot

Euroopasta löytyy 1500 sähköautosertifioitua täyden palvelun jälleenmyyjää ja yli 4500 valtuutettua korjaamoa, jotka kaikki voivat huoltaa E-Transitia. Suomesta löytyy 12 Transit-keskusta, minkä lisäksi ajoneuvoja huoltavat muutkin valtuutetut Ford-jälleenmyyjät ja korjaamot.

Palveluihin kuuluu myös mobiilihuolto – liikkuvat huoltopakettiautot, jotka ajavat huoltamaan autoja sovittuna aikana sovittuun paikkaan. Tämä vähentää merkittävästi autojen seisokkiaikoja. Mobiilipalvelu toimii tällä hetkellä vielä vain Isossa-Britanniassa, ja sitä lanseerataan parhaillaan Saksassa. Palvelun laajenemista odotetaan vielä muille markkinoille. Mobiilihuollon pakettiautot pystyvät hoitamaan 70 prosenttia huolto- ja korjaustöistä – myös muiden merkkien ajoneuvoille – maksimoiden täten tuottavuutta sekä vähentäen kaluston ajoneuvojen korjaamoille viemisestä aiheutuvaa ajanhukkaa ja kustannuksia.

FORDLiive -järjestelmä on jatkuvassa yhteydessä asiakkaisiin ja käyttää reaaliaikaisia ajoneuvotietoja yhdistääkseen asiakkaat ja ajoneuvot jälleenmyyjien ja Ford Pro -asiantuntijoiden kanssa, mikä vähentää autoihin tulevia vikoja ja huoltokäynteihin käytettävää aikaa sekä nopeuttaa korjauksia. FORDLiiven tavoite on saavuttaa kaluston sataprosenttinen käyttöaika.

Eri puolilla Eurooppaa on jo käytössä yli 620 000 liitettyä Ford-hyötyajoneuvoa. Asiakkaat voivat käyttää FORDLiive-palvelua maksutta aktivoimalla ajoneuvonsa FordPass Connect -modeemin ja rekisteröitymällä Ford Pro -ohjelmistopakettiin.

FORDLiive-järjestelmä raportoi ajoneuvon kunnosta tietoa suoraan asiakkaille Ford Pro -ohjelmiston kautta, minkä lisäksi Transit-keskus -korjaamot voivat myös hyödyntää asiakkaiden ajoneuvojen tietoja. Ajoneuvoista saadun tiedon avulla korjaamolla on mahdollista tehdä vikadiagnoosi nopeammin, tilata osat etukäteen valmiiksi ja aikatauluttaa korjaamotyöt tehokkaammin.

Ford Pro Service
Ford Pro Service

Rahoitus

Ford Pro -ajoneuvot, muut tuotteet ja palvelut on mahdollista rahoittaa Ford Pro FinSimple -rahoituksen kautta. Rahoitus tarjoaa rahoitusratkaisuja ja rahoitussuunnitelman, joka yksinkertaistaa asiakkaiden hankintoja, talousseurantaa ja investointien suunnittelua.

Yritykset voivat hakea ennalta hyväksyttyä rahoitusta, jonka avulla on mahdollisuus saada nopeasti tarvittavat varat liiketoiminnan kasvun tarpeisiin ja maksaa alkusijoituksensa takaisin pidemmällä maksuajalla.

FinSimple -palvelun on tarkoitus olla tarjolla Euroopan suurimmilla markkinoilla vuoden 2022 loppuun mennessä.

Kuvat: Nenna Kalsi ja Ford Pro

Lue myös:
Ford Pro julkisti täyssähköisen seuraajan Euroopan myydyimmälle pakettiautomallille – esittelyssä täysin uusi Ford E-Transit Custom

Seuraa Teknavia sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.