Houkuttelevat hinnat Audin uutuusmaasturille

Audi esitteli hiljattain uuden toisen sukupolven Q5-katumaasturin Meksikossa. Auto saapuu Suomeen alkuvuodesta, mutta maahantuoja julkaisi nyt paljon odotetun uutuuden hinnat.

Suomeen tuodaan alkuvaiheessa kaksi tehoversiosta 2,0-litraisesta turbodieselistä. Sekä 120 kW (163 hv) että 140 kW (190 hv) versiot ovat aina nelivetoisia ja automaattivaihteisia. Näiden moottoreiden yhteydessä Audi käyttää myös uutta taloudellisempaa quattro ultra -nelivetojärjestelmää. Mallisto täydentyy myöhemmin myös 3,0-litraisella V6-dieselillä.

Pienemmän version hinnat alkavat 51 494 eurosta ja tehokkaampi vakiovarusteltu auto lähtee matkaan 53 903 eurolla. Erittäin houkuttelevaksi on tehty Business-mallisto, joka tarjoaa noin 3 500 euron lisähintaan nähden hyvän vastineen. Sen varusteluun kuuluvat muun muassa Audi pre sense city -järjestelmä, LED-ajovalot, vakionopeudensäädin, pysäköintitutkat eteen ja taakse, infojärjestelmä 7-tuumaisella värinäytöllä, Audi drive select -kytkimen sekä Audi connect safety & service -järjestelmän. Lisävarustelista tämän päälle on saksalaiseen tyyliin pitkä ja kattava.

Vertailun vuoksi tällä hetkellä kenties pahimman kilpailijan Mercedes-Benz GLC:n hinnat alkavat vastaavantasoisella Premium Business -varustellulla 125 kW (170 hv) -version 59 383 eurosta, ja BMW X3:n Business-malliston hinnat alkavat 54 991 eurosta.

Lue lisää Audi Q5:stä
Ensituntumat Audin uudesta suosikkimaasturista – tylsän hyvä suoritus
Koeajossa Audin uutuusmaasturi – varsinainen mallioppilas

Kuva: Mikko Autio