Mercedeksen Coupé-mallisto laajenee – nyt vuorossa E-sarjalainen iltapuvussa

Mercedes esitteli juuri ensimmäisen maastomeikin saaneen E-sarjalaisen, ja heti perään tuli seuraava mallilaajennus.

Yksi Mercedeksen tärkeimmistä malleista on ylemmän keskiluokan E-sarja. Autosta on tarjolla perinteisen sedanin ja farmarin lisäksi nyt ensimmäistä kertaa myös maastotyylittelyä omaava All-Terrain. Nyt mallisto täydentyy klassisen tyylikkäällä Coupélla.

Moutoilullisesti auto noudattaa pitkälti jo S- ja C-sarjan kaksiovisissa malleissa nähtyjä linjoja. Keula muistuttaa eniten sedan-mallia, ja takaosaa hallitsevat matalat ja leveät takavalot. Sivuprofiili on hyvin linjakas ja edeltäjään verrattuna yli 10 senttimetriä pidentynyt akseliväli tuo autolle huomattavasti tyylikkäämmän ilmeen. Sisätilat noudattalevat muuta mallistoa, mutta esimerkiksi ilmastoinnin suuttimien muotoilulla sisätiloihin on tuotu hieman sporttisempaa ilmettä.

Tekniikan osalta auto perustuu luonnollisesti E-sarjan sedaniin. Tarjolla ovat kaikki vastaavat modernit varusteet sekä mukavuuden että turvallisuuden osalta. Coupé-mallin alusta on vakiona 15 millimetriä sedania matalampi urheilullisen ilmeen nimissä, mutta tarjolla on myös mukavuutta ja säätömahdollisuuksia tarjoava ilmajousitus.

Lanseerausvaiheessa tarjolle tulee yksi diesel (E 220 d, 194 hv) sekä kolme bensavaihtoehtoa (E 200, 184 hv; E 300, 245 hv; E 400 4MATIC, 333 hv), joista tehokkain V6-moottorilla varustettu on myös aina nelivetoinen. Kaikkien moottorien yhteydessä on aina Mercedeksen uusi 9-portainen automaattivaihteisto.

Kuvat: Daimler AG

Lue lisää E-sarjalaisesta
Ajossa Mercedeksen vastine aikuisen miehen kurahousuille
Mersun iso farkku viimein Suomeen​​​​​​​
Koeajossa Mercedeksen uusin taidonnäyte – vakuuttaa ilman tuhtia varusteluakin​​​​​​​