Video: Risto Virtasen testissä Audi TT – ”Lunastaa odotukset”

Audi TT:n kolmannessa sukupolvessa yhdistyy tinkimätön laatu ja loistavat ajo-ominaisuudet.

Tykkäsimme

Ajo-ominaisuuksista

Laatuvaikutelmasta

Emme tykänneet

Tunnepuolesta

Hinnasta

Audi TT herätti automaailmassa melkoisen huomion tullessaan markkinoille ensimmäisen kerran 1998. Kompakti urheiluauto kohahdutti futuristisella muotokielellään. Tekniika perustui VW-konsernin jo olemassa oleviin palikoihin, ja TT oli hinnaltaankin kilpailukykyinen. Nyt markkinoille tullut kolmas sukupolvi jatkaa esi-isänsä valitsemalla tiellä, joskin kulmat ovat terävöityneet ja tekniikkaa on päivitelty. 

Auton pohjalevy on sama modulaarirakenne kuin esimerkiksi Audi A3:ssa, mutta kokonaisuutta on viritetty vaativampaan ja urheilullisempaan suuntaan. Lisäksi korissa on käytetty paljon alumiinia ja suurlujuusterästä, jonka ansiosta kori on sekä jäykkä että kevyt. Nelivetoinen auto painaa vain 1 410 kiloa.

Muotoilullisesti auto on ottanut askeleen modernimpaan suuntaan, joskin se on yhä helposti tunnistettavissa TT:ksi. Keulasta uuden mallin tunnistaa mm. aiempaa leveämmästä Single Frame -maskista ja Audin logosta, joka on sijoitettu konepellin etureunaan. Muotoilun pääteemana on ollut vahva vaakasuora linjaus. 

​

Sisätiloissa kiinnostavin yksityiskohta on suomalaisen Rightware-yhtiön tekemä digitaalinen mittaristo. Näyttö pystyy luomaan kaksi- ja kolmiulotteisia näkymiä, joten mittaristoa pystyy muokkaamaan kulloiseenkin tilanteeseen sopivaksi nappia painamalla. Näytön kautta hoituu myös viihdejärjestelmän toiminnot, joten keskikonsolin näytöstä on luovuttu kokonaan.

Tiloiltaan TT on edelleen 2+2-paikkainen eli takapenkki on tarkoitettu vain väliaikaiseen käyttöön perheen pienemmille. Tavaratila vetää 305 litraa, joten urheiluautoksi tilaa on kelvollisesti.

Suomeen autoa tuodaan alkuvaiheessa vain yhdellä moottori- ja vaihteistoversiolla. Kaksilitrainen turboahdettu moottori tuottaa 230 hevosvoimaa ja teho välitetään seitsemänportaisen automaatin kautta Quattro-nelivedolle. Satasen vauhtiin auto tikittää 5,3 sekunnissa, mikä on tehoihin nähden hämmästyttävän hyvä suoritus. Siihen on osaltaan vaikuttanut kevyt omapaino, mutta myös loistavasti toimiva voimalinjasto.

Audi TT
Hinta alkaen 59 983 €
Koeajoyksilö 74 427 €

Malli 2.0 TFSI Quattro Stronic
Moottori 1 984 cm3, ahdettu 4-syl, bensa
Vaihteisto 6-vaiht. Aut.
Teho 169 kW (230 hv) 4 500-6 200 r/min
Vääntö 370 Nm / 1 600–4 300 r/min
0-100 km/h 5,3 s
Huippunopeus 250 km/h
Keskikulutus 6,4 l / 100 km
CO2-päästöt 149 g/km
Mitat pituus 4177 mm, leveys 1832 mm, korkeus 1343 mm, akseliväli 2505 mm, omamassa 1410 kg
Tavaratila 305 l

Valot ovat toteutettu nykytyylin mukaisesti led-tekniikalla. Lisävarusteena on saatava myös Matrix-laservalot. Hauska ja toimiva yksityiskohta. Ilmastointilaitteen lämpötilansäätöä ohjataan tuuletussuuttimien keskellä olevasta nupista. Ohjaamo on moderni, mutta silti tuttu. Yksityiskohdat on viimeistelty laadukkaasti. Tunnelma on ylellinen. Suomalainen Rightware on tehnyt hyvää jälkeä uuden virtuaalimittariston suunnittelussa. Tavaratilan kanteen sijoitettu spoileri nousee automaattisesti 120 km/h nopeudessa Helpoiten uuden mallin tunnistaa Single Frame -maskista, joka on entistä leveämpi ja matalampi.

Lue lisää Audi TT:stä:

Ajossa Audi TT Roadster – ”Yksi parhaista ympärivuotiseen käyttöön soveltuvista avoautoista”

Tähän Audi-kysymykseen moni haluaa kuulla vastauksen

Ajossa Audi TTS Roadster: Vielä astetta tehokkaampi hiustenkuivaaja