Tyylikkäiden, yksilöllisten ja suorituskysyisten autojen liike Parrotz haluaa pörssiin – mutta mikä olikaan hupun alla olleen auton merkki ja malli?

Anniina Pohjonen kävi helikopterilla autoliike Parrotzillla. Tyylikkäiden, yksilöllisten ja suorituskykyisten autojen myyntiliike aloitti toimintansa vuonna 2021 ja jo ensimmäisenä vuonna myytiin yli 500 autoa.

Teknavin Anniina Pohjonen testasi autoliike Parrotzin helikopterikyydin vauhdittamana ja tutki, mistä tässä erilaisessa autoliikekonseptissa on kyse. Parrotzin Järvenpään-showroom on täynnä toinen toistaan upeampia saksalaisautoja.

Parrotz aloitti toimintansa vuonna 2021, ensimmäisenä vuonna myytiin jo yli 500 autoa. Parrotzilla on kaksi myymälää jotka sijaitsevat Järvenpäässä ja Lempäälässä. Ensi vuonna suunnitelmissa on avata uusi myymälä Espooseen ja yhteensä 5-6 myymälää eri puolilla maata.

– Myymämme autot ovat itse käsin valitsemiamme. Lisäksi, kun ne tulevat myyntiin, laitamme ja käymme läpi niitä näköiseksemme, Parrotzin toimitusjohtaja Niklas Sorvala avaa.

Anniina Pohjonen ja Parrotz-autokauppakonsepti.
Parrotz tuo ostetun auton poikkeuksellisen komeasti omistajalleen, mukana on myös musiikki- ja valoefektejä savun kera.
Anniina Pohjonen ja Parrotz-autokauppakonsepti.
Parrotz myy uudenkarheita saksalaisia merkkejä ja kauppa käy.

Sorvalan mukaan Parrotz on elämäntapa. Autot ovat saksalaisia laatuautoja, enimmäkseen Audeja, BMW:itä ja Mercedeksiä. Joukossa on myös Porscheja ja muita upeita autoja.

– Joka viikko meille tulee kuorma uusia autoja myyntiin. Suomalaiset haluavat ostaa tällaisia autoja, olemme osuneet hyvään markkinarakoon. Olemme tehneet tätä jo sen verran, että tiedämme olevamme matkalla pörssiin, Sorvala kertoo.

Anniina Pohjonen ja Parrotz-autokauppakonsepti.
Anniina Pohjonen grillasi toimitusjohtaja Niklas Sorvalaa Parrotz-autokauppakonseptista BMW:n täyssähköisen iX-katumaasturin koeajolla.

Parrotzin Lada 1500 Zhiguli
Niklas Sorvalan televisiojaksossa lanseeraaman leikkimielisen kilpailun oikea vastaus on tässä: Auto on Lada 1500 VAZ-2103 Zhiguli. Vuosimalli 1974, samalla omistajalla vuodet 1974-2016, museorekisterissä, auton osat 99-prosenttisesti alkuperäisiä, korjaukset on tehty alkuperäisillä Neuvostoliiton aikaisilla osilla, kilometreistä ei ole tietoa (koska mittaristo pyörähtää aina 100000 km jälkeen takaisin nollaan), Lada ei ole näillä näkymin tulossa myyntiin, vaan viettää ansaittuja eläkepäiviä Parrotzin showroomilla.

Katso Teknavi-jakso ja Anniinan Parrotz-seikkailu MTV Katsomossa – jo etukäteen

Selaile Parrotzin autovalikoimaa tästä linkistä