Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Salakuvat: Audin harppaus kohti autonomista ajamista

Näissä hieman heikkolaatuisissa salakuvissa on kaukaa kuvattuna toisen sukupolven Audi A7. Kuvista kuitenkin erottuu selkeästi tulevan mallin mittasuhteet sekä linjakkaasti laskeva katto. Teknisesti uusi A7 perustuu seuraavan sukupolven A6:een, joka on tulossa markkinoille hieman ennen A7:ää.

Nykyisiin sukupolviin verrattuna A7 erottautuu enemmän perinteisestä sedanmallisesta sisarestaan. Erityisesti keulalta löytyvä singleframe-maski tulee antamaan A7 selkeästi enemmän omaa ilmettä. Myös perän osalta linjoja on hiottu, ja kokonaisuus on linjakkaampi ja tasapainoisempi. Ajettavuudelle puolestaan lupailee hyvää pienentynyt omamassa.

Uutuuden suorituskyvystä vastaavat ainakin alkuvaiheessa pääasiassa tutut kuusi- ja kahdeksansylinteriset moottorit. Myös uudet huippumallit S7 ja RS 7 ovat tulossa tuotantoon. Alussa kaikki mallit ovat nelivetoisia, mutta myöhemmässä vaiheessa mallisto voi täydentyä taloudellisuutta tavoittelevilla ja etuvetoisilla malleilla.

Kenties suurin hyppäys nykyiseen malliin verrattuna tulee kuitenkin kuljettajaa avustavien järjestelmien saralla. Jo edellisestä mallista on nähty radalla itsenäisesti ajava prototyyppi, ja monet siinä kokeilluista tekniikoista tuodaan uuden A7:n myötä sarjatuotantoon. Myös multimediajärjestelmien suhteen A7 siirtyy uuteen sukupolveen, kun Audi ottaa käyttöön kosketusnäytöllä varustetun järjestelmän. Samalla myös puheohjausta on kehitetty paremmaksi.

Toisen sukupolven Audi A7 tulee markkinoille vuonna 2018.

Kuvat: Auto Zeitung