Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Motorola paljasti: Taittuvanäyttöinen razr-simpukkapuhelin tulossa myyntiin Suomessa – tutustuimme lyhyesti 1599 euron uutuuteen

Motorola esitteli tänään medialle Suomessa tuoreita älypuhelinuutuuksiaan, 249 euron hinnalla myyntiin tuotua Moto G8 Poweria sekä taittuvanäyttöistä razr-simpukkapuhelintaan.

Motorola ei ole vielä aiemmin kertonut razrin myyntiintulosta Suomessa mutta vahvisti tänään suunnitelmana olevan tuoda razr myyntiin näillä näkymin huhtikuun aikana. Motorola käy parhaillaan keskusteluja myyntiintulon yksityiskohtien osalta suomalaisten jälleenmyyjäkumppanien ja operaattorien kanssa. Lisäksi myynnin aloitukseen vaikuttaa myös puhelimen saatavuus tehtaalta Kiinasta, jossa koronavirus on vaikuttanut tuotantoon.

Motorola razrin hinta myös Suomessa tulee olemaan 1 599 euroa.

Perusidea taittuvan näytön hyödyntämisestä osana simpukkapuhelinta on Motorola razrissa täysin sama kuin viime viikolla Suomessa myyntiin 1 550 euron suositushinnalla tulleessa Samsungin Galaxy Z Flipissä.

Motorola razrin sisältä paljastuu 6,2 tuuman näyttö.
Motorola razrin sisältä paljastuu 6,2 tuuman näyttö.

Samalla, kun Motorola razr tarjoaa taittuvalla näytöllään viimeisintä teknologiaa, on se myös retrotuote. Alkuperäinen Motorola Razr V3 julkistettiin vuonna 2004 ja nousi suureksi hitiksi yltäen kymmenien miljoonien kappalemyyntiin. Puhelin erottui joukosta ohuella muotoilullaan. Nyt uusi Motorola razr muistuttaa designiltaan varsin läheisesti takavuosien legendaarista simpukkapuhelinmallia.

Uudenkin Motorola razrin alareunassa on alkuperäisen mallin tavoin paksumpi ”leuka”, jonka yläpuolelta kansiosa avautuu ja sisältä taittuu auki suurempi näyttö.

Tutustuimme tänään razriin vain lyhyesti mutta jo ensivilkaisulla puhelimesta näkee, että näytön taitoskohdassa ei ole yhtä merkittävää epätasaisuutta kuin kilpailijoissa, kuten juuri Samsungin vaihtoehdossa. Tältä osin Motorola on siis onnistunut rakenneratkaisussaan hyvin.

Motorola razrin näytössä ei silmällä erota merkittävää epätasaisuutta taitoskohdass.
Motorola razrin näytössä ei silmällä erota merkittävää epätasaisuutta taitoskohdass.

Sisäpuolen taittuvan P-OLED-näyttöpaneelin koko on 6,2 tuumaa ja tarkkuus 2142×876 pikseliä 22:9-kuvasuhteella. Näytön yläreunassa on myös lovi sisäpuolen kameralle ja muille antureille. Kannesta löytyy toinen selvästi pienikokoisempi 2,7 tuuman ja 4:3-kuvasuhteen näyttö 800×600 pikselin tarkkuudella. Kansinäytöltä on nopea tarkistaa esimerkiksi ilmoitukset, kellonaika tai sää, hallita musiikin toistoa ja suorittaa muita nopeita toimia. Lisäksi haluttaessa sillä onnistuvat myös selfie-kuvat kannen kameralla.

Kansinäyttö on Motorola razrissa kookkaampi kuin mininäyttö Samsung Galaxy Z Flipissä.
Kansinäyttö on Motorola razrissa kookkaampi kuin mininäyttö Samsung Galaxy Z Flipissä.

Sormenjälkilukija on sijoitettu alareunan leukaosaan ja on näin käytettävissä sekä puhelin suljettuna että avattuna.

Motorola razrin avaaminen yhdellä kädellä tuntui haastavalta, vielä huomattavasti vaikeammalta kuin Samsung Galaxy Z Flipin. Käytännössä avaamiseen kannattaa käyttää kahta kättä. Vain lyhyen kokeilun aikana Motorola razr lipsahti jo kertaallaan kädestäni lattialle, eikä toinenkaan kerta ollut kaukana.

Avattuna Motorola razr tarjoaa näytön, joka on kooltaan kuin tavallisista älypuhelimista joskin kuvasuhteeltaan hieman pitkulaisempi. Kiinni taitettuna puhelin sulkeutuu tavanomaisia älypuhelimia paksummaksi neliöksi. Avattuna Motorola razrin mitat ovat 172 x 72 x 6,9 millimetriä ja suljettuna 94 x 72 x 14 millimetriä. Painoa puhelimella on 205 grammaa.

Motorola razr on kompakti laite.
Motorola razr on kompakti laite.

Aiempien simpukkapuhelinten tavoin Motorola razrissa voi vastata saapuvaan puheluun avaamalla kannen ja lopettaa puhelun sulkemalla sen. Puhelimen kansi lävähtää noin 90 asteeseen avaamisen jälkeen omalla voimallaan kokonaan auki 180 asteen kulmaan. Tämä on yksi keskeinen ero suunnittelussa Samsungin Galaxy Z Flipistä, jonka voi halutessaan asettaa pöydällee kansi 70-110 asteen kulmaan avattuna.

Kannesta löytyvä pääkamera Motorola razrissa on tarkkuudeltaan 16 megapikseliä ja aukon kooltaan f/1,7.  Sisäpuolelta löytyvän toisen kameran tarkkuus on 5 megapikseliä.

Järjestelmäpiirinä uudessa razrissa on keskiluokan Qualcomm Snapdragon 710, RAM-käyttömuistia on 6 gigatavua ja tallennusmuistia 128 gigatavua. Akun kapasiteetti on melko vaatimattomat 2 510 milliampeerituntia ja sen osalta tuettuna on 15 watin TurboPower-pikalataus. Ainoana liitäntänä pohjasta löytyy USB-C-portti. Mukana toimitetaan korkealuokkaiset USB-C-liitännälliset Denon Audion ”virittämät” kuulokkeet.

Yhteyksien osalta erikoisuutena on tuki ainoastaan integroidulle eSIMille. Muun muassa tämän osalta Motorolan tarvitseekin tehdä hieman tavanomaista enemmän yhteistyötä operaattorien kanssa puhelimen myyntiin tuomiseksi. Tavallista fyysistä SIM-korttia razriin ei saa, vaan eSIM on puhelimessa ainoa vaihtoehto.

1 599 euroa Motorola razrista on korkea hinta. Ilman taittuvaa näyttöä vastaavat tekniset ominaisuudet löytyvät 300-400 euron älypuhelimista.

Uudessa Motorola razrissa on myös ”retromoodi”, jolla näytölle ilmestyy alkuperäistä mallia muistuttavat painikkeet ja valikot.
Uudessa Motorola razrissa on myös ”retromoodi”, jolla näytölle ilmestyy alkuperäistä mallia muistuttavat painikkeet ja valikot.
Takapinta on teksturoitu miellyttävästi.
Takapinta on teksturoitu miellyttävästi.