Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Honor-puhelinten kauppa käy taas: ”Myynti palautunut normaalille tasolle”

Huawei ja sen toinen brändi Honor kokivat merkittävän takaiskun pian kaksi kuukautta sitten, kun Yhdysvallat asetti Huawein kieltolistalle. Myös Huawein perustaja ja toimitusjohtaja Ren Zhengfei vahvisti myöhemmin Huawein älypuhelinmyynnin laskeneen välittömästi tapahtuneen jälkeen 40 prosentilla.

Sittemmin myynti on alkanut toipua, kun alkuhämmennyksen jälkeen tapahtuneen todelliset vaikutukset ovat alkaneet selvitä.

Huawei ja Honor ovat kertoneet, että kaikki niiden nykyiset tuotteet tulevat saamaan elinkaarensa ajan täysin normaalisti käyttöjärjestelmä- ja tietoturvapäivitykset, eikä kuluttajilla ole tältä osin syytä huoleen. Tämä on hälventänyt poikkeuksellisen tilanteen aiheuttamaa epävarmuutta, jonka myötä myyntiluvutkin ovat elpyneet.

Suomessa Honor-puhelinten myynti on noussut jo takaisin kohua edeltäneelle tasolle.

”Myynti on palautunut normaalille tasolle, selviää asiaa tilastoivan GfK:n luvuista”, kommentoi Honorin maajohtaja Hugo Hu tänään Mobiili.fin haastattelussa ja tarkentaa, että kyse on kappalemääräisistä myyntiluvuista jälleenmyyjiltä loppuasiakkaille.

Honorin Suomen maajohtaja Hugo Hu.
Honorin Suomen maajohtaja Hugo Hu.

Honor on viime aikoina kiihdyttänyt myyntiä muun muassa kampanjalla, jossa alkuvuodesta lanseerattu Honor View20 on ollut saatavilla ominaisuuksinsa nähden erittäin edullisella, alkaen 349 euron hinnalla.

Honor 20 myyntiin maanantaina – Honor 20 Pro tulossa perässä

Nyt Honorilla katse on suunnattu eteenpäin. Maanantaina 15. heinäkuuta Suomessa myyntiin tulee uusi Honor 20 -älypuhelinmalli, jonka julkistus tapahtui samoihin aikoihin pian kaksi kuukautta sitten, kun kohu Yhdysvaltojen kieltolistapäätöksen jälkeen oli kovimmillaan. Se vaikutti myös lanseeraustilaisuuteen, jossa Honor-johtajat eivät alkuperäisistä suunnitelmista poiketen antaneet haastatteluja eikä testilaitteita tuolloin vielä jaettukaan medioille.

Honor 20 Pro ja Honor 20.
Honor 20 Pro ja Honor 20.

Honor 20 -sarjan älypuhelimista suositushinnaltaan 299 euron Honor 20 Lite tuli myyntiin heti julkistustilaisuuden jälkeen mutta Honor 20:n myyntiintulo venähti hieman alun perin suunnitellusta. Nyt Honor 20 tulee Suomessa saataville kilpailukykyisellä 399 euron hinnalla.

Honor 20 -sarjan täydentävä huippumalli Honor 20 Pro on myös tulossa myyntiin Suomessa, vahvistettiin Honorilta tänään. Myyntiintulo ajoittuu tämän hetken suunnitelmissa elokuun lopulle tai syyskuun alkuun. Myös Honor 20 Pro aiotaan hinnoitella aggressiivisesti.

Honor on tätä nykyä neljänneksi suurin merkki Suomen älypuhelinmarkkinoille ja on kertonut jo aiemmin kertonut tavoitteekseen nousta kolmen kärkeen. Vuoden 2018 lopulla Honor ylsi Suomessa 15 prosentin markkinaosuuteen mutta maajohtaja Hugo Hu muistuttaa markkinaosuuksien vaihtelevan kuukausittain muun muassa erilaisista kampanjoista ja julkaisuaikatauluista johtuen.

”Meillä on kunnianhimoinen tavoite kasvattaa markkinaosuuttamme”, toteaa maajohtaja Hu. ”Tämä tulee näkymään muun muassa jatkuvina panostuksina markkinointiin.”

Alkuvuoden View20-älypuhelimen kampanjassa mainoskasvona nähtiin englanninkielisellä musiikilla paluun tauolta tehnyt artisti Robin.

Honor on tehnyt tänä vuonna yhteistyötä Robinin kanssa.
Honor on tehnyt tänä vuonna yhteistyötä Robinin kanssa.

Robin-yhteistyön ja sen ympärille perustuneen laajan kampanjan Honor-johto kertoo kasvattaneen huomattavasti suomalaisten tietoisuutta Honor-brändistä, erityisesti nuorison keskuudessa. Huawein toisena brändinä Honor on suunnattu tavoittelemaan enemmän juuri nuorta ostajakuntaa.

”Kumppanuus Robinin kanssa on ollut meille erittäin hyvä”, kertovat maajohtaja Hu sekä Honor-markkinoinnissa työskentelevä Chenfeng Shi.

Myös 5G-älypuhelin tulossa – valttikorttina hinta?

Honor on aiemmin kertonut, että sen ensimmäinen 5G-älypuhelin on tulossa markkinoille vielä tänä vuonna.

Honorin 5G-puhelin voi olla mielenkiintoinen uutuus erityisesti hintansa puolesta. Toistaiseksi Suomessa markkinoille esitellyt ensimmäiset 5G-älypuhelimet ZTE:ltä, Huaweilta ja OnePlussalta sijoittuvat hinnaltaan korkealle 900 – 1 000 euron tasolle.

Honor on yleisesti tunnettu markkinoilla kilpailukykyisestä hinnoittelusta, ja saman rahalle vastinetta tarjoavan linjan luvataan jatkuvan myös 5G-puhelimen kanssa.

”Normaalisti Honorilla hintojen taso on ollut erittäin hyvä. En voi antaa tarkkaa hintaa 5G-puhelimelle mutta se tulee olemaan kohtuullinen”, toteaa maajohtaja Hugo Hu.

Tuotevalikoima voi kasvaa uusiin laitteisiin

Suomessa Huawei ja Honor toimivat aluksi nykyistä tiiviimmin yhdessä, kunnes keväästä 2018 asti Huaweilla ja Honorilla on ollut erilliset myynti- ja markkinointiorganisaationsa.

Huawei hakee näin tietysti itselleen kokonaisuutena korkeampaa markkinaosuutta, ja täyspainoinen kahden brändin strategia on näkynyt kasvun eteen tehtyjen panostusten kasvuna sekä myös yhteenlaskettuna laajempana valikoimana laitteita.

Honor-tuotevalikoima Suomessa on jo laajentunut älykelloihin.
Honor-tuotevalikoima Suomessa on jo laajentunut älykelloihin.

Suomessa ja myös laajemmin Euroopassa Honor-tuotteiden valikoima kattaa toistaiseksi älypuhelimet sekä niiden lisälaitteet, kuten älykellot ja kuulokkeet. Kiinan kotimarkkinoilla Honor on kuitenkin suosittu merkki jo myös tablettilaitteissa ja kannettavissa tietokoneissa.

”Odotamme oikeaa aikaa lisätuotteiden tuomiselle Suomen markkinoille. Ehdottomasti tavoitteemme on tuoda lisää laitteita”, kommentoi Hu Honor-tablettien ja -läppärien mahdollista myyntiintuloa Suomessa.

Huhujen mukaan Huawei ja Honor ovat lähdössä jatkossa mukaan myös televisiomarkkinoille.

Eri älypuhelinmerkit ovat avanneet myös Suomessa omia liikkeitään, joissa tarjolla on muun muassa huoltopalveluja tuotevalikoiman esittelyn lisäksi.

Maajohtaja Hugo Hu pitää mahdollisena myös Honor-liikkeen avaamista Suomessa. ”Kyllä meillä suunnitelmia on”, toteaa Hu paljastamatta kuitenkaan lisätietoja.

Toistaiseksi Honor-puhelinten huolto onnistuu Helsingin ja Tampereen Huawei Service Centereissä.