Ahvenistolla juhlittiin moottoriradan 50-vuotista historiaa – mukana kaikki Suomen kovimmat ratasarjat

Moottoriurheilu on ollut vuosikymmenet lähellä suomalaisten sydämiä. Legendaarisella Ahveniston moottoriradalla juhlittiin 50-vuotista historiaa.

Ahvenistolla on ajettu kilpaa vuodesta 1967 lähtien useita erilaisia sarjoja. Rata syntyi tarpeeseen, kun Helsingin keskustan tuntumassa ajettu Eläintarhanajot lopetettiin. Ahvenistolla on siitä lähtien ajettu lukuisia eri ratasarjoja, ja rataa on kiertänyt kymmenet maailman tähdet.

Mika Salo oli seuraamassa juhlaviikonlopun kulkua.

Ahvenisto on suomalaisten moottoriurheiluharrastajien lisäksi tunnettu myös ulkomailla. Haastava ja kapea rata herättää kunnioitusta kokeneessakin kuljettajassa, sillä virheille ei käytännössä ole varaa. Pienet turva-alueet ja paikoin radan reunana toimivat turvakaiteet rokottavat välittömästi. Tämä nähtiin myös juhlaviikonlopun kilpailuissa.

Ahvenistolla nähtiin viikonloppuna kaikkiaan kuusi eri kilpailuluokkaa. Mukana olivat V1600, Xtreme BMW, Legends, V8 Thunder, Porsche GT3 Cup Challenge ja sokerina pohjalla nuoria lupauksia täynnä oleva SMP F4 -formulaluokka. Joka luokka ajoi vähintään kaksi kilpailulähtöä, joten nähtävää viikonlopun aikana riitti. Kilpailujen tulokset löydät täältä.

Juhlakilpailu houkutteli myös kohtuullisesti yleisöä paikalle. Varikolla oli tungosta jo pelkästään kilpailijoiden toimesta, mutta myös rinteellä riitti katsojia. Tämän lisäksi kilpailut olivat katseltavissa YouTubesta.

Lauantain kilpailut löydät tästä (selostus alkaa 20minuutin kohdalta).

Kuvat: Mikko Autio