Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Toisen sukupolven Hyundai Genesis paljastettiin Koreassa

Malli on nähty aikaisemmin testeissä ja myös valmistaja on julkaissut siitä muutamia kuvia. Nyt auto kuitenkin esiteltiin kotimaassaan, vaikka virallinen julkaisu seuraa ensi vuoden puolella Detroitin autonäyttelyssä.

Genesis on ensimmäinen Hyundain uutta ”Fluidic Sculpture 2.0” muotoilutyyliä noudattava malli. Jos ilmeessä näyttää olevan jotain Audimaista, niin se ei ole ihme. Hyundain nykyinen muotoilujohtaja, Peter Schreyer, on nimittäin aikaisemmin työskennellyt Audilla ja ollut mukana muun muassa A3, A4 ja TT mallien muotoilussa.

Tällä hetkellä Yhdysvaltain markkinoilla olevaan malliin verrattuna auto on kasvanut. Kokonaispituutta on lähes 5 metriä ja akseliväli on jo yli 3 metriä. Valmistaja sanookin Genesiksen tarjoavan luokkansa parhaat sisätilat.

Valmistaja kertoo auton ominaisuuksien tähtäävän saksalaisten kilpailijoiden tasolle ja vertailukohtana monissa testeissä onkin ollut BMW:n nykyinen 5-sarja. Autoa on testattu paljon yhtiön Nürburgringin testikeskuksessa ja lausuntojen mukaan auto on suunniteltu eurooppalaisten merkkien hallitsemaan kategoriaan.

Mallin moottorivalikoima rakentuu toistaiseksi bensiinimoottoreista, joiden teholukemat ovat välillä noin 250-420 hevosvoimaa ja kaikkien mallien yhteydessä vaihteistona toimii 8-portainen automaatti yhdistettynä uuteen nelivetojärjestelmään. Euroopan markkinoille tuodaan todennäköisesti myös dieselvaihtoehto.

Sisustukseen ja turvallisuuteen on myös kiinnitetty paljon huomiota, jotta malli pystyisi kilpailemaan eurooppalaisten valmistajien kanssa. Autosta löytyy merkille uusia turvavarusteita kuten kuolleenkulman varoitin, automaattinen hätäjarrutus, kaistallapitoavustin sekä mukautuva nopeudensäädin.