Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Mercedes-Benz tuo markkinoille uuden AMG Sport –malliston

AMG Sport nimellä tunnettavat mallit tulevat sijoittumaan normaalimalliston ja varsinaisten AMG-mallien väliin. Tällä uudella mallistolla Mercedes hyökkää Audin S-mallien ja BMW:n M-sport versioiden kimppuun. AMG Sport -mallit erottuvat perusmallistosta ulkoisten tyylimuutosten lisäksi päivitetyillä moottoreilla, sekä alustan ja elektroniikan uusilla säädöillä.

AMG Sport -malleja tulee Audin ja BMW:n tapaan tarjolle sekä bensiini- että dieselmalleista. Liikkeelle lähdetään A, C, E ja S –sarjoilla, ja mallisto laajenee myöhemmin myös GL, M, GLK ja GLA –sarjoihin.

Ensimmäinen uuden malliston jäsen esiteltäneen jo tämän vuoden puolella. Kyseessä on C 450 AMG Sport, jossa käytetään Mercedeksen uutta 3-litraista ahdettua V6 moottoria. C 400 -mallissa käytetään samaa moottoria 333 hevosvoimaisena, mutta AMG Sport -malliin koneesta on kutiteltu ulos 372 hevosvoimaa. Välimatkaa varsinaiseen AMG-mallistoon siis vielä jää, koska tulevan C 63 AMG:n teholukeman arvellaan olevan 500 hevosvoiman paikkeilla.