Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Markkinajohtajan 300 000:s moottorikelkka valmistui

Euroopan ainoalla ja maailman uudenaikaisimmaksi väitetyllä BRP Finlandin Rovaniemen-tehtaalla juhlittiin 300 000. valmistuneen moottorikelkan merkkipaalua.

– Olen ylpeä siitä työstä, joka on johtanut Lynx-moottorikelkat Euroopan johtavaksi moottorikelkkabrändiksi. Johdonmukaisen tutkimus- ja kehitystyön kautta olemme näyttäneet tietä muille brändeille, sanoo Jukka Jokinen, BRP Finlandin toimitusjohtaja.

Kanadalaisen emoyhtiö BRP:n moottorikelkkamerkit Lynx ja Ski-Doo ovat markkinajohtajia Suomen ja Pohjois-Euroopan markkinoilla. Yhtiön kuusipyöräinen mönkijä Can-Am Outlander 6×6 on myös suunniteltu ja kehitetty Rovaniemellä, jossa se myös tullaan valmistamaan.

– Lynxin historia sai alkunsa Pohjanmaan Kurikassa vuonna 1967. Rovaniemelle valmistus siirtyi 1978. Rovaniemellä suunnitellut ja pohjoismaisiin oloihin kehitetyt Lynxit ovat alustansa, voimansiirtonsa, moottorinsa ja varustelunsa puolesta suunniteltu kotimaisten kelkkailijoiden tarpeisiin. Lynxin muotoilu ja ulkoasu on lappilaista käsialaa, kertoo Jokinen.

Lynx-moottorikelkoilla on voitettu 2000-luvulla seitsemän SnowCrossin maailmanmestaruutta.