Uusi verkkokauppa Teknavi.com

PC:ltä ja konsoleilta mobiiliin: viisi legendaarista pelisarjaa älypuhelimeen

Konsoli- ja tietokonepelien mobiilikäännökset ovat parantuneet vuosi vuodelta. Siinä, missä monet takavuosien käännökset olivat ala-arvoisia, ovat monet nykyiset mobiilipelit täysin pelattavia – joskus jopa esikuvaansa parempia. Keräsimme viisi mobiilipeliä viime vuodelta, jotka ovat hyviä esimerkkejä vanhojen pelisarjojen laajenemisesta mobiilille. Tuttuun tapaan pelien ohesta löytyvät trailerit sekä linkit Metacritic-arvostelusivustolle.

Ylimääräisenä vinkkinä kehotamme katsastamaan vanhemman Limbo-pelin, joka on nyt saatavilla Androidille vain 0,50 euron hintaan.

RollerCoaster Tycoon Classic

Klassinen RollerCoaster Tycoon sai joulukuun lopussa oman versionsa myös iOS:lle ja Androidille. Radikaaleja muutoksia tekemättä, vanha pelisarja kääntyi loistavasti myös mobiililaitteille. Metacriticissä peli sai keskiarvon 90 / 100.

Final Fantasy IX

80-luvulla alkunsa saanut Final Fantasy on yksi vanhimmista yhä elossa olevista pelisarjoista. Siinä, missä konsoleille julkaistiin viime vuoden lopussa Final Fantasy XV, saivat mobiililaitteet uuden version Final Fantasy IX:stä. Metacriticissä 88 pistettä kerännyt Final Fantasy IX saikin arvostelijoilta lämpimän vastaanoton.

 

Super Mario Run

Final Fantayn ohelle myös juontaa juurensa 80-luvulla, vaikka uusi Super Mario Run ei suoraan ole sidoksissa sarjan vanhempiin osiin. Erilaisesta konseptista huolimatta Super Mario Run nousi nopeasti viime vuoden pelatuimpien mobiilipelien joukkoon ja menestyi myös arvosteluissa kohtalaisesti. Metacritic keskiarvo oli 77 pistettä sadasta.

Deus Ex GO

Loppuvuonna julkaistu Deus Ex: Mankind Divided otti huomion pitkälti pois mobiilipuolelle julkaistusta Deus Ex GO -pelistä. Tästä huolimatta mobiiliversio oli varsin pätevä tuotos, joka toi esille omia ideoitaan. Metacriticissä peli keräsi 81 pistettä.

Uncharted: Fortune Hunter

Ongelmanratkaisu on aina ollut osa PlayStationin Uncharted-pelisarjaa, mutta vasta mobiilipuolella puzzlet ovat nousseet pelin pääsisällöksi. Uncharted: Fortune Hunter onkin oiva esimerkki siitä, miten konsolipelin ideaa voidaan laajentaa mobiililaitteilla. Metacriticissä peli keräsi kohtalaiset 77 pistettä sadasta.