Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Videospesiaali: Tässä ovat Super Bowlin parhaat automainokset – 5 miljoonalla dollarilla 30 sekuntia mainosaikaa

Viime viikonloppuna Yhdysvalloissa pelattiin amerikkalaisen jalkapallon mestaruudesta. Denver pesi Carolinan, mutta pääasia oli se, että kaikilla oli hauskaa. Lady Gagan kansallishymni sekä Coldplayn, Beyoncen ja Bruno Marsin väliaikashow antoi paikan päälle saapuneille vastinetta rahalle, kun taas mainosmiehet etsivät vastinetta rahoilleen tv:n avulla.

Superbowl on USA:n seuratuin yksittäinen tv-ohjelma, ja tv:n luvatussa maassa tämä tarkoittaa paljon. Ottelu kerää vuodesta toiseen pitkälti yli 100 miljoonaa katsojaa USA:ssa. Tämä näkyy hinnoittelussa. Puolen minuutin mainosaika maksaa viisi miljoonaa dollaria. Ja koska hinta on tuo, lienee selvää, että itse mainoksen tekoon käytetään helposti vastaava summa rahaa. Hyvä kysymys vain on, saako huimalle sijoitukselle vastinetta. Videoiden katsomisen jälkeen on melko helppo sanoa, että monen kohdalla rahoille olisi varmasti löytynyt parempaakin käyttöä.

Acura NSX: missä kässäri?

Acura NSX eli eurooppalaisittain Honda NSX esitellään Van Halenin musiikin tahtiin. Video on kuvattu näyttävästi, mutta siitä puuttuu idea. Toteutus jättää näin hieman kylmäksi.

Audi R8 V10: Audilla kuuhun

Audin mainos on niin amerikkalainen kuin automainos vain voi olla. Elämäänsä kyllästynyt entinen astronautti löytää uuden kipinän Audin ratissa, ja taustalla soi David Bowien Starman-biisi. Nyyh, nyyh.

Buick Cascada: aasinsilta ilman aasia

Buick yhdistää hauskasti häät ja amerikkalaisen jalkapallon. Hauska idea, mutta toteutus ja teeman ymppääminen yhteen auton kanssa ontuvat pahasti. Ja kuten me tiedämme, Buick Cascada on itse asiassa Opel Cascada.

Honda Ridgeline: laulavat lampaat

Puhuvat eläimet puhuttelevat kaikenikäisiä rotuun, sukupuoleen tai seksuaaliseen suuntaukseen katsomatta. Puhuvat eläimet ovat myös sympaattisia – ainakin useimmiten. Mutta mitä yhteistä on laulavilla lampailla ja Hondan avolavalla? Se ei mainoksesta oikein selviä.

Hyundai: hey big spender…

Hyundailla on peräti neljän mainoksen sarja, joissa se esittelee uusia järjestelmiään. Mainoksissa nähdään niin Ryan Reynolds, koomikko Kevin Hart kuin puhuvat karhutkin. Viimeinen veto on sitten aasialaiseen tapaan tehty ja tunteisiin vetoava tarina siitä, miten kaiken aidon tekemisen taustalla on meidän oma sisäinen moottorimme.

Jeep: legenda jo toisesta maailmansodasta

Jeepillä on menossa juhlavuosi, legendaarinen maasturi juhlistaa 75-vuotista taivaltaan. Sen kunniaksi se on tehnyt kaksi mainosta; ihanan yksinkertainen mustavalkoisiin henkilökuviin perustuva tunteiden herättäjän sekä nelivetohistoriaa korostavan videon.

Kia: on näyttelijöitä ja sitten on NÄYTTELIJÖITÄ

Kia on valjastanut Christopher Walkenin omaan mainokseensa. Roolisuoritus on hauska ja istuu hyvin yhteen Walkenin habituksen kanssa. Walkenin persoona kantaa hyvin yksinkertaisen sanoman yli.

Mini: kaikille isoille persoonille

Mini korostaa persoonaansa ja yksilöllisyyttään tuomalla auton eteen mm. tennispelaaja Serena Williamsin, rullalautailija Tony Hawkin, räppäri T-Painin, baseball-legenda Randy Johnsonin sekä näyttelijä Harvey Keitelin.

Subaru: viitsisikö tätä nyt haukkua?

Subaru on käyttänyt koiria usein mainoksissaan, ja nyt teemaa jatketaan kahden mainoksen voimin. Ensimmäisessä vedotaan perhearvoihin, ja toisessa yritetään olla hauskoja dogibägin avulla. Ensimmäiset mainokset olivat hauskoja, mutta nyt tekeminen on väsynyttä.

Toyota Prius: meissä kaikissa asuu sisäinen rokkari

Toyota yrittää piristää Priuksen imagoa kahdella mainokselle, joista toinen rokkaa ja toinen yrittää olla hauska. Ja totta kai myös Toyota käyttää mainoksesaan puhuvia eläimiä. Mainokset on tehty hyvin, mutta kun perusidea tökkii niin ne se tökkii.