Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Uuden huippu-iPhonen hinta Suomessa näyttää kohoavan yli 1 100 euroon

Applen tulevasta huippu-iPhonesta tiedetään jo melkoisesti. Lukemattomat ennakkohuhut ja -paljastukset ovat viime kuukausien aikana pala palalta koonneet hyvän kokonaiskuvan uutuudesta.

Aiemmat vuotokuvat uudesta huippu-iPhonesta, tai todennäköisemmin yhä sen ”puumallista”, antavat erinomaisen kuvan odotettavasta näytöstä ja rakenteesta.
Aiemmat vuotokuvat uudesta huippu-iPhonesta, tai todennäköisemmin yhä sen ”puumallista”, antavat erinomaisen kuvan odotettavasta näytöstä ja rakenteesta.

Uusi huippu-iPhone on saamassa lähes koko etupuolen, lukuun ottamatta yläreunan lovea, täyttävän näytön, ensimmäistä kertaa iPhonessa OLED-teknologialla, uudet 3D-anturit, jotka mahdollistavat sormenjälkitunnistuksen korvaavan edistyneen kasvontunnistuksen, langattoman latauksen sekä muun muassa uuden tehokkaamman järjestelmäpiirin. Rakenne on myös takaa jälleen lasia ja runkokin alumiinin sijaan ruostumatonta terästä. Takana kaksoiskamera on asemoitu aiemmasta poiketen pystyasentoon.

Huippu-iPhonen, jonka mallinimi on yksi harvoja vielä hämärän peitossa pysyneitä tietoja, hinnasta on myös ollut paljon veikkauksia ja arvauksia. Nyt varsin luotettavana tahona pidetty New York Times raportoi, että uuden huippu-iPhonen lähtöhinta Yhdysvalloissa olisi 999 dollaria – tosin myös NYT pehmentää raporttiaan toteamalla hinnan olevan ”noin” tällä tasolla.

Nykyisin iPhone 7:n lähtöhinta Yhdysvalloissa on 649 ja iPhone 7 Plussan 769 dollaria. Niiden huippu-iPhonen rinnalla tulossa olevien uudistettujen iPhone 7s ja iPhone 7s Plus -versioiden on yleisesti odotettu säilyttävän samat hinnat. Uuden huippu-iPhonen hinnan pitää näin kohota merkittävästi korkeammalle tasolle.

Mainitun 999 dollarin hinnan kääntymistä eurohinnaksi Suomessa voidaan arvioida Applen muiden tuotteiden hintojen perusteella. Vertailu kannattaa tehdä mahdollisimman hiljattain päivitettyjen tuotteiden pohjalta, sillä Apple säätää hintojaan ja euro-dollarisuhdetta lähinnä uudistusten yhteydessä.

999 dollariin myös hinnoiteltu, uudella suorittimella kesän aikana päivittynyt MacBook Air hinnoitellaan Applen Suomen verkokaupassa 1 129 euroon. Jos haetaan vielä toista vertailukohtaa, esimerkiksi 10,5 tuuman iPad Pron hinta 512 gigatavun muistilla on Yhdysvalloissa 949 dollaria ja täällä 1 069 euroa.

Jos uusi huippu-iPhone hinnoitellaan Yhdysvalloissa 999 dollariin, Suomi-hinta näyttäisi näin asettuvan todennäköisimmin ainakin 1 129 euroon.

Nykyisin kalleimman iPhonen, iPhone 7 Plus 256 gigatavun muistilla, Suomi-hinta on 1 139 euroa, kun Yhdysvalloissa se maksaa ”vain” 969 dollaria. Valuuttakurssit ovat vuodessa muuttuneet kuitenkin meikäläisittäin hieman edullisemmiksi tässä suhteessa, joten vastaava hintasuhde tuskin toistuu tänä vuonna.

Luotettava taho, KGI Securitiesin analyytikko Ming-chi Kuo, on todennut huippu-iPhonen tulevan 64 ja 256 gigatavun tallennusmuistilla. Kalleimman iPhonen hinta kipuaakin Suomessa pian helposti lähemmäs 1 300 euroa.