Huippusuosio ohi? Näin Pokémon GOn pelaajamäärät hiipuvat

Kesän aikana ennennäkemättömällä tavalla maailman vallanneen Pokémon GO -pelin suurin suosio alkaa näyttää hiipumisen merkkejä.

Uutistoimisto Bloombergin tuore raportti kerää yhteen alaspäin suuntaavia käyriä Pokémon GOn pelaajamääristä ja pelaamisen aktiivisuudesta.

Apptopia-analyysiyhtiön tietojen perusteella sekä Pokémon GOn päivittäin aktiivisten pelaajien määrä sekä näiden suhde pidemmällä ajanjaksolla eli kuukausitasolla aktiivisiin pelaajiin ovat jo tasaisessa laskussa. Pokémon GO ei siis enää edes koukuta samalla tavalla kuin aiemmin.

Pokémon GOn arvioitiin tuottavan parhaimmallaan sen kehittäjälle Nianticille ja muille osallisille, Nintendolle ja The Pokémon Companylle, jopa yli 10 miljoonaa dollaria päivässä.

Pokémon GO oli lisäksi muun muassa Applen App Store -sovelluskaupan historiassa ensimmäisen viikkonsa aikana eniten ladattu sovellus.

Pokémon GOnsuurimman suosion lasku ei ole kovin yllättävää nähdyn huikean hypen jälkeen. Todennäköistä on, että pelin suosio laskee kunnes se tasaantuu jollekin alemmalle tasolle ydinpelaajien jatkaessa pelin parissa.

Niantic voi myös avittaa Pokémon GOn jatkuvaa suosiota hyvillä päivityksillä. Pokémon GO sai juuri sekä Androidilla että iOS:llä päivityksen, joka tuo lisävivahteen pelissä käytäviin taistoihin. Lisäksi Niantic on luvannut muun muassa mukaan lisää uusia Pokémoneja ja mahdollisuuden vaihtaa Pokémoneja pelaajien välillä.

Pokémon GOn aktiivisten pelaajien määrä on laskussa.

 

Pokémon GOta pelataan myös harvemmin – päivittäisten palaajien suhde kuukausitasolla aktiivisiin pelaajiin laskee.