Digifriikin unelmaviikko alkaa: Näitä uutuuksia odotetaan IFA-messuilta

Ensi perjantaina Berliinissä käynnistyy yksi kodintekniikan suurimmista messutapahtumista. IFA-messut tarjoavat vuosittain kiinnostavimmat loppuvuoden uutuudet ja messujen tarjonnasta voi päätellä paljon siitä, mikä juuri nyt on kodintekniikan kuumin puheenaihe. Perinteisesti uutuudet esitellään jo ennen messujen alkamista. Vilkkain julkistuspäivä on ensi viikon torstai.

Huawei

Huaweilta odotetaan ainakin yhtä, mahdollisesti kahta tuotejulkistusta messujen alla. Markkinoilla odotetaan Mate 9 tai Mate S2 -älypuhelimen julkistusta. On myös mahdollista, että Huawei esittelee uuden version Watch-älykellostaan. Aikaisemmin julkisuuteen vuodettu Mate 9 on 5,9-tuumaisella näytöllä varustettu älypuhelin, jossa on 11 megapikselin takakamera (mahdollisesti tuplakamera) ja 7 megapikselin etukamera.

Joissakin huhuissa on spekuloitu, että Huawei toisi markkinoille naisille suunnatun älypuhelimen Huawei Novan. Nova olisi hyvin menestyneen Honor-tuotemerkin kaltainen "alabrändi".

Samsung

Samsungilta ei odoteta IFAssa uutta puhelinta, sen sijaan odotuksissa on uusi älykello. Älykellomarkkinoille on tänä syksynä tulossa toinenkin mielenkiintoinen tulokas, kun Apple julkistaa seuraajan Apple Watchille. Samsungin Gear S2 sai viime vuonna erinomaisen vastaanoton ja nyt sille povataan seuraajaa. Todennäköisesti kello noudattaa samaa toimintaperiaatetta kuin S2, eli siinä on pyörivä kellotaulun kehys. Nähtäväksi jää, esitteleekö Samsung kellosta useampia eri malliversioita.

On mahdollista, että Samsung paljastaa IFA-messujen alla myös uuden Galaxy Tab S3 -tablettinsa.

Sony

Japanilainen Sony ei ole älypuhelinmarkkinoiden kuumimpia valmistajia, mutta sen tuotteilla on oma vannoutunut käyttäjäkuntansa. Lisäksi Sony on onnistunut myös yllättämään, kuten esittelemällään maailman ensimmäisellä 4K-näytöllä toimivalla älypuhelimella.

IFAssa Sony on esillä näkyvästi. Siltä odotetaan useampia uusia älypuhelinmalleja, kuulokkeita ja lisätietoja Playstation VR -virtuaalilaseista. Eikä pidä unohtaa myöskään televisioita.

Julkisuuteen on tupsahdellut alustavia vahvistamattomia tietoja uudesta Xperia-älypuhelimesta, jossa on 5,1-tuumainen näyttö, peräti 21 megapikselin takakamera ja nopea prosessori. Kyseessä voi olla malli nimeltään Xperia X2.

Fitbit

Suomessakin aktiivisuusrannekemarkkinoilla tunnettu amerikkalainen Fitbit esittelee IFAssa Flex 2 -rannekkeen sekä uuden version Charge 2 -urheilukellosta. Jälkimmäisestä odotetaan aikaisempaa ohuempaa ja sitä myöten tyylikkäämpää.

LG

LG:ltä odotetaan G Flex 3 -älypuhelinta, joka jatkaa varsin pidetyn Flex-malliston kehitystä. Vahvistamattomien tietojen mukaan puhelimessa on 5,5-tuumainen näyttö, neljän gigan keskusmuisti ja 16 megapikselin takakamera. Puhelimen erikoisuutena olisi LG:n G5-lippulaivasta tuttu modulaarinen rakenne.

Acer

Kannettavista tietokoneistaan tunnettu Acer esittelee suurella todennäköisyydellä IFAssa uuden ultraohuen kannettavan. Julkisuudessa on väläytelty kannettavan paksuudeksi alle 2,5 senttimetriä.