Tässä on uusi Nokia-huippupuhelin: kaartuvanäyttöinen Nokia 8 Sirocco teräs-lasirakenteella

Nokia-älypuhelinten uudeksi huippumalliksi kohoaa uusi Nokia 8 Sirocco. Puhelimen mallinimellä on yhteys Nokian historiaan.

Takavuosina Nokia 8800 Sirocco oli myöhemmin esitelty erikoisversio Nokia 8800 -huippupuhelimesta ruostumattomasta teräksestä valmistetuilla kuorilla. Sirocco-nimi on lainattu Välimeren alueella puhaltavalta tuulelta.

Nyt Nokia 8 Sirocco voidaan myös mieltää uudeksi, päivitetyksi versioksi Nokia-puhelinten viime vuoden huippumallista Nokia 8:sta – ja tälläkin kertaa puhelimessa käytetään ruostumatonta terästä puhelimen kyljiltä esillä olevassa rungossa. Takaa Nokia 8 Sirocco on lasipintainen.

Nokia 8 Sirocco on varustettu 5,5 tuuman P-OLED-näyttöpaneelilla, joka kaartuu laitteen reunoille. Kuvasuhteeltaan näyttö on perinteinen 16:9.

Nokia 8:n jatkajaksi Nokia 8 Siroccon yhdistää tuttu Qualcommin Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri. Sillä varustettuna Nokia 8 Sirocco on sukupolven perässä muilta valmistajilta pian myös markkinoille tulevia uusia huippuälypuhelimia, joista löytyy jo uusi Snapdragon 845. RAM-muistia Nokia 8 Siroccossa on 6 gigatavua ja tallennusmuistia 128 gigatavua.

Näytön ja designin ohella uutta Nokia 8 Siroccossa ovat myös kamerat.

ZEISS-brändätyt, nopealla automaattitarkennuksella varustetut 12 ja 13 megapikselin takakamerat tarjoavat 2x optisen zoomin, mikä on uutta Nokia-älypuhelimissa. Kamera on erilainen kuin aiemmassa Nokia 8:ssa, jossa takakameroista toinen oli väri- ja toinen monokromikamera.

Tänään myös julkistetussa edullisemmassa Nokia 7 Plussassa on sama takakamerakokonaisuus kuin Nokia 8 Siroccossa. Uusien puhelinten myötä kaikkiin ZEISS-kamerallisiin Nokia-älypuhelimiin esitellään myös uusi kamerasovellus, joka tuo mukaan kaivatun Pro Mode -manuaalitilan.

Videokuvauksessa Nokia 8 Sirocco tukee tilaäänitallennusta kolmella mikrofonillaan.

Nokia 8 Sirocco on myös ensimmäinen uusi Nokia-älypuhelin langattoman latauksen tuella. Samalla se on myös ensimmäinen, jossa ei ole enää perinteistä 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää.

Markkinoille Nokia 8 Sirocco on tulossa huhtikuun aikana keskimääräiseen maailmanlaajuiseen 749 euron myyntihintaan.

Nokia 8 Sirocco tulee markkinoille osana Android One -ohjelmaa, mikä merkitsee puhelimessa olevan edelleen puhdas Android sekä tietoturvapäivityksiä tulevan kolmen vuoden ajan.