Raportti: Applen syksyn uudesta 6,1 tuuman iPhone-mallista tulossa ajateltua halvempi – kaksi SIM-korttipaikkaa ensi kertaa iPhoneihin

Applen syksyllä odotettavista uusista iPhone-malleista on saatu uutta tietoa luotettavaksi osoittautuneelta lähteeltä, KGI Securitiesin analyytikolta Ming-chi Kuolta, jonka raportista on uutisoinut muun muassa 9to5Mac-sivusto.

Kuo on jo pitkään kertonut, että syksyllä luvassa on 6,1 tuuman iPhone LCD-näytöllä sekä iPhone X:n seuraajiksi sen tavoin OLED-näytöllä varustetut 5,8 tuuman sekä uusi suurempi 6,5 tuuman malli.

Nyt Kuo kertoo, että 6,1 tuuman LCD-näytöllä varustetun iPhonen hinta voi lähteä jopa vain 550-650 dollarista. Tämä on vähemmän kuin mitä on aiemmin ajateltu, sillä viime syksyn iPhone-uutuuksista edullisin, iPhone 8, on tällä hetkellä hinnoiteltu 699 dollariin.

Kuon mukaan Apple aikoo tuoda 6,1 tuuman LCD-iPhonen markkinoille sekä yhden että kahden SIM-korttipaikan versioina. iPhone on siis ensi kertaa saamassa syksyllä kaksi SIM-korttipaikkaa. Kahdella SIM-korttipaikalla varustetun version hinnaksi Kuo odottaa 650-750 dollaria.

Lisäksi Apple tulee Kuon mukaan tarjoamaan kahden SIM-korttipaikan version myös 6,5 tuuman OLED-iPhonestaan. Sen sijaan 5,8 tuuman malli tulee tarjolle vain yhdellä SIM-korttipaikalla varustettuna.

Aiemmin Kuo on kertonut 6,1 tuuman iPhonen tulevan sisältämään vain yhden takakameran, kun OLED-iPhoneissa kameroita tulee olemaan kaksi. Lisäksi 6,1 tuuman iPhonen runko on alumiinia, kun OLED-iPhonet jatkavat iPhone X:n tavoin ruostumattoman teräksen käyttöä.

Koko iPhone-kolmikko on saamassa iPhone X:ssä sormenjälkitunnistuksen korvaajaksi esitellyn Face ID -kasvojentunnistuksen. Face ID:n komponenttien odotetaan jatkossakin löytyvän kaikissa kolmessa näytön yläreunan lovesta. iPhone X:ssä ensi kerran nähty lovi ei siis ole poistumassa tulevissa iPhoneissa minnekään.

RAM-muistia 6,1 tuuman iPhone on saamassa 3 gigatavua, ja 5,8 ja 6,5 tuuman puolestaan iPhonet 4 gigatavua, eli enemmän kuin on tähän asti iPhoneissa nähty.