OnePlus vahvisti: OnePlus 6 julkistetaan 16. toukokuuta

OnePlussan seuraava puhelin OnePlus 6 julkistetaan The Speed You Need -lanseeraustilaisuudessa keskiviikkona 16. toukokuuta kello 19 Suomen aikaa.

OnePlus juhlistaa uutta puhelinta jälleen myös Suomessa. Paikallisille toimittajille ja yhteistyökumppaneille järjestetään oma lanseeraustilaisuus Helsingissä. Ensimmäistä kertaa myös faneilla on mahdollisuus päästä mukaan tapahtumaan osallistumalla sosiaalisessa mediassa järjestettävään kilpailuun. Tapahtumassa pääsee tutustumaan uuteen OnePlus 6 -puhelimeen ensimmäisten joukossa.

Varsinainen keynote-esitys ja The Speed You Need -lanseeraustilaisuus järjestetään Lontoossa. Tapahtumaan on jaossa yli tuhat lippua. Liput ovat saatavilla alkaen tänään 25. huhtikuuta klo 10 osoitteessa. Luvassa on myös live-lähetys.

Intiassa ja Kiinassa OnePlus järjestää julkistustilaisuudet 17. toukokuuta. OnePlus ei vielä kertonut puhelimen myyntiintulon ajankohdasta Suomessa, mutta Intiassa myynti lähtee liikkeelle jo 21. toukokuuta.

OnePlus on paljastanut jo OnePlus 6:sta jo yksittäisiä tietoja – viimeisimpänä designista, vahvistaen puhelimen lasisen takapinnan. Lasisen version ohella OnePlus 6 on nähty vuotokuvissa myös takaa puupintaisena, joten erilaisia materiaalivaihtoehtoja näyttää olevan tulossa useampia. Lisäksi puhelimesta tullaan näkemään Avengers-elokuvateemainen erikoisversio.

OnePlus 6:n muotoilu on pysymässä pääosin aiemmista malleista tutuilla linjoilla, mutta kaksoiskamera takana on asemoitu vertikaalisesti sekä keskelle OnePlus 5 -mallien yläkulman sijaan. Lisäksi aiemmin vasemmalta kyljeltä löytynyt hiljennyskytkin siirtyy oikealle kyljelle. Näyttö kattaa OnePlus 6:ssa laajasti etupuolen, mutta sisältää loven yläreunassa.

OnePlus 6:n ennakkomarkkinoinnissa OnePlus on nostanut esille uutuuden suorituskyvyn. Puheet nopeudesta ovat sinällään perusteltuja, että OnePlus 6:n uusi Snapdragon 845 -piiri kuuluu suorituskyvyltään aivan markkinoiden kärkiluokkaan. Lisäksi OnePlus on jo vahvistanut OnePlus 6:n saavan jopa 8 gigatavua RAM-muistia ja jopa 256 gigatavua tallennusmuistia.

OnePlus on myös vihjannut OnePlus 6:n olevan vedenkestävä. Twiitti puhelimen käytöstä sateesta ei kuitenkaan vielä vahvista OnePlus 6:n olevan upotusvedenkestäväksi luokiteltu (IP67 tai IP68).

Kameroiden yksityiskohtaisesta tekniikasta ei ole vielä tietoa. Myöskään näytöstä ei ole saatu vahvistettuja tietoja, mutta huhuissa OnePlus 6:een on povattu 6,28 tuuman AMOLED-näyttöpaneelia.

OnePlussan julkaisema kuva, jossa OnePlus 6 on piilossa OnePlus 5T:n alla. 
OnePlussan julkaisema kuva, jossa OnePlus 6 on piilossa OnePlus 5T:n alla. 
OnePlus 6:n lovinäyttö virallisessa kuvassa.
OnePlus 6:n lovinäyttö virallisessa kuvassa.
OnePlus 6 aiemmissa vuotokuvissa.
OnePlus 6 aiemmissa vuotokuvissa.
Evan Blassin aiemmin julkaisema vuotokuva OnePlus 6:sta.
Evan Blassin aiemmin julkaisema vuotokuva OnePlus 6:sta.