Nokia-puhelimestakin jäi jo pois kuulokeliitäntä – Samsung-pomo: ”Emme näe mitään syytä luopua siitä”

Monet muut valmistajat ovat luopuneet omissa älypuhelimissaan perinteisistä 3,5 millimetrin kuulokeliitännöistä. Viikonlopun julkistuksilla mukaan liittyivät myös Nokia-puhelimet, kun uudessa huippumallissa Nokia 8 Siroccossa ei enää 3,5 millimetrin liitäntää ole.

Samsung kuitenkin puolustaa edelleen perinteistä kuulokeliitäntää ja näkee asiakkaiden haluavan sen säilyvän älypuhelimissa. Myös nyt julkistetuista uusista Galaxy S9 ja Galaxy S9+ -huippupuhelimista kuulokeliitäntä yhä löytyy.

”Emme näe mitään syytä hankkiutua eroon siitä”, totesi Samsungin tuoteportfoliosta ja kaupallisesta strategiasta vastaava johtaja Mark Notton Mobiili.fin haastattelussa heti Samsungin julkistuksen jälkeen. Notton esitteli Galaxy S9:n ominaisuuksia myös lavalla Samsungin julkistustilaisuudessa Barcelonassa.

Monesti kuulokeliitännästä on perusteltu tilan säästämisellä sekä vedenkestävyyden vaatiman työn helpottamisella, mutta Galaxy S9 -puhelimet ovat kuulokeliitännästään huolimatta kompakteja sekä luokitellusti pölyn- ja vedenkestäviä (IP68).

Tulevia laitteita ja kuulokeliitännän kohtaloa niissä Notton ei suostunut kommentoimaan. ”Emme puhu tulevista laitteista, mutta on selvää että kuluttajat pitävät siitä ja haluavat käyttää yhä kuulokeliitäntää. Meidän tapamme toimia on kuunnella käyttäjiä.”

Jollei laitteessa ole perinteistä kuulokeliitäntää, ei sen lataaminen ja musiikin kuuntelu langallisilla kuulokkeilla onnistu samaan aikaan pelkän USB-liitännän kautta ilman lisäadapteria. Lisäksi kuulokeliitännän puute voi hankaloittaa käyttöä erityisesti, jos puhelinta on tottunut käyttämään kuulokeliitännän kautta usein eri tavoin – esimerkiksi autossa, kuulokkeiden kanssa ja niin edelleen.