Lämpökamerapuhelimesta uusi versio – tällainen on monien erikoisuuksien Cat S61

 

FLIR-lämpökameralla varustettu Cat S60 on saamassa seuraajakseen päivitetyn version, Cat S61:n.

Cat S61:ssä on uudistettu lämpökameraa, joka on nyt tarkkuudeltaan tuplasti parempi, pystyy lukemaan lämpöjä -20 celsiusasteesta jopa 400 asteeseen asti sekä tukee myös live-lähetyksiä.

Lämpökamera toimii puhelimessa edelleen yhdessä normaalin kameran kanssa – normaali kamera tarkentaa lämpökamerassa näkyvien kohteiden äärirajoja. Lämpökameralla otetuista kuvista voidaan myös jälkikäteen vielä mitata eri pisteiden ja tai eri alueiden pintalämpötiloja kuvasta rajaamalla. Cat S61:ssä tavanomaisen takakameran tarkkuus on 16 megapikseliä ja etukameran 8 megapikseliä.

Cat S61 on myös varustettu ilmanlaadun, kosteuden ja lämpötilan mittaamiseen pystyvillä sensoreilla sekä laserperustaisella 10 metriin asti yltävällä etäisyysmittarilla.

Merkittävä uudistus muussa tekniikassa Cat S61:ssä edeltäjään nähden on järjestelmäpiirin päivittyminen vanhasta Snapdragon 617:stä modernimpaan Snapdragon 630:een. Muita ominaisuuksia puhelimessa ovat 5,2 tuuman näyttö 1920×1080 pikselillä, 4 gigatavua RAM-muistia ja 64 gigatavua tallennusmuistia, microSD-muistikorttipaikka, 4G LTE -mobiiliverkkoyhteys sekä Wi-Fi / Bluetooth 5.0 / NFC -yhteydet. Akun kapasiteetti on 4 500 milliampeerituntia ja se tukee nopeaa Quick Charge 4 -pikalatausta. Käyttöjärjestelmäversiona tulee olemaan Android 8.0 Oreo, ja puhelimelle luvataan myös päivitys seuraavana tulevaan Android P:hen.

Tuttuun Cat-puhelinten tapaan myös Cat S61:ssa on panostettu kestävyyteen. Puhelin on luokiteltu kestämään upotus 3 metrin syvyyteen 60 minuutin ajaksi, mukaan lukien suolaiseen veteen, ja kestämään pudotuksia 1,8 metrin korkeudelta MIL-STD-810G-määrittelyn mukaisesti.

Cat-puhelinten takana oleva Bullitt Group aikoo esitellä puhelinta ensi viikolla Barcelonassa järjestettävillä Mobile World Congress -messuilla.

Cat S61 on tulossa myyntiin toisen vuosineljänneksen aikana 899 euron hintaan.