Ikea Place tuli myös Android-puhelimiin – sommittele kalusteita omaan kotiisi

Huonekalujätti Ikea on tuonut lisättyä todellisuutta hyödyntävän Ikea Place -sovelluksensa myös Android-laitteille, kertoo Android Central.

Ikea julkaisi Ikea Place-sovelluksensa iOS-laitteille jo marraskuussa 2017, minkä mahdollisti Applen ARKitin sisällyttämineen uusimpaan käyttöjärjestelmäversioon. Nyt Ikean sisustuksen suunnitteluun tarkoitettu virtuaalitodellisuussovellus on saatavilla myös yli 100 miljoonalle Android-puhelimelle uuden ARCore-tekniikan myötä.

Ikea Place toimii Androidilla samalla kaavalla kuin iOS-alustalla. Alun asetusten jälkeen sovelluksesta löytyvällä plus-painikkeella voi lisätä livekuvaan haluamansa huonekalun, kasvin tai muun sisustusesineen. Sovellus ehdottaa kokeiltavaksi tuoteryhmiensä suosituimpia huonekaluja, mutta yhteensä saatavilla on yli 3000 vaihtoehtoa, joiden seasta voi hakea myös manuaalisesti.

Kun mieleisen huonekalun on saanut sommiteltua kuvaan, voi sovelluksella näpsäistä kuvan, jonka perusteella pääsee selaamaan Ikean katalogia hinta- ja saatavuustietojen perässä. Mikäli kyseinen tuote ei ole sillä hetkellä saatavilla, osaa Ikea Place myös ehdottaa vastaavia tai samankaltaisia vaihtoehtoja.

Lisäksi Ikea Place sisältää myös hakutoiminnon. Kun sovellukselle näyttää jonkin huonekalun, osaa se automaattisesti etsiä kyseiseen tuotteeseen liittyvän informaation Ikean tietokannasta.

Virtuaalitodellisuutta hyödyntävä Ikea Place on nyt saatavilla myös Android-laitteilla. Sovellus on ladattavista Google Play -kaupasta.