Grillikuume nousee: Suomalaiset hakevat nyt kaasugrillejä ja tonnin Weberiä

Lämmenneet kevätkelit ovat saaneet aikaan merkittävän piikin grillien hintavertailussa. Aiemmasta trendistä poiketen hiiligrillit ovat jäämässä kaasugrillien jalkoihin, ja eniten kiinnostusta herättää noin 1000 euroa maksava Weber Summit.

Suomalaiset ovat kovia grillaamaan, ja innokkaimmat aloittavat valmistelut tulevaa kautta varten hyvissä ajoin. Hintavertailupalvelu Hintaopas.fi:n datan mukaan grilleihin kohdistuneet haut alkoivat nousta maaliskuussa, ja viimepäivien lämpimät kelit ovat innostaneet ihmisiä vertailemaan grillien hintoja.

”Suosittu päivä grillien vertailussa oli sunnuntai 15. huhtikuuta, jolloin haut kasvoivat huhtikuun ensimmäiseen päivään nähden huimat 206 prosenttia. Kaunis sää vaikutti varmasti tulokseen; auringon paistaessa katse alkaa suuntautua kesään. Viime vuoden samaan päivään verrattuna kasvu oli yli 500 prosenttia, eli suomalaisten grilli-innostus näyttää edelleen vain kasvavan”, kertoo Hintaopas.fi:n maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett.

Amerikkalainen Weber ja saksalainen Landmann ovat Hintaopas.fi:n suurimpia grillimerkkejä ja hallitsevat suosituimpien grillien viiden kärkeä sekä Suomessa että Ruotsissa. Suomen haetuin grilli on Weberin Summit S-670 -malli, jonka hinta on 990 euroa, toisella sijalla Landmannin Triton PTS 3.0 ja kolmantena Weber Genesis II E-310. Landmann oli viime kesänä hauissa ykkösenä, nyt perinteinen Weber näyttää ottaneen johtoaseman takaisin.

Kaasugrillit ylitse muiden

Vielä viime kesänä hiiligrilli oli ruoanlaittajan yleisin valinta, mutta nyt kaikki viisi haetuinta mallia ovat kaasugrillejä. Myös sähkögrillejä haetaan tällä hetkellä hiiltä enemmän. Lisäksi savustamiseen soveltuvat, munanmuotoiset grillit tekevät hakujen perusteella tuloaan.

”Kuluttajat hakevat nyt kaasugrillejä, ja suosituin yksittäinen filtteri on, että grillistä pitää löytyä lämpömittari. Suomalaisille merkitsee myös grillin väri ja materiaali. Grillien hintoja kannattaa todella vertailla, sillä hintahaarukka eri kauppojen välillä saattaa olla merkittävä”, Matinvesi-Bassett huomauttaa.

Esimerkiksi toiseksi suosituimman Landmann Triton PTS 3.0:n saa Gigantista halvimmillaan hintaan 299 euroa, kun taas Elloksella hinta on 499 euroa. Myös Landmann Triton PTS 4.1:n hinnan ero halvimman ja kalleimman kaupan välillä on yli 200 euroa.

Vertaile grillejä ja hintoja täällä.