Googlelta uusi tehtävälistasovellus Google Tasks

Jo jonkin aikaa huhuttu tehtävälistasovellus Google Tasks on nyt virallisesti julkaistu Androidille ja iOS:lle, uutisoi 9to5Google. 

Google Tasks toimii pitkälti kuten muutkin vastaavat tehtävälistat. Sillä voi luoda ja muokata litanioita muistettavista askareista, mikä hoituu haluttaessa helposti myös vedä ja pudota -periaatteella. Tehtäviin voi niin ikään lisätä tarkempia yksityiskohtia ja ajallisia takarajoja, mutta ainakaan toistaiseksi tarkan kellonajan lisääminen ei sovelluksella onnistu.

Google Tasks on osa Googlen G Suite -kokonaisuutta.
Google Tasks on osa Googlen G Suite -kokonaisuutta.

Uutuussovellus hyödyntää valmistajansa ekosysteemin laajuutta useilla eri alustoilla. Näin ollen esimerkiksi Gmaililla tai Googlen kalenterilla luodut tehtävät näkyvät myös Tasks-sovelluksella, jolla niiden muokkaaminen on yksinkertaista ja nopeaa. Google Tasks on osa G Suite -palvelua, joten hakukonejätin voitaneen olettaa sitoutuvan sovelluksen kehittämiseen ja ylläpitämiseen vakavissaan.

Myös piakkoin päivitettävän Gmailin web-version sekä älypuhelinsovelluksen kanssa vahvasti integroituva Tasks on nyt saatavilla Googlen Play-kaupasta ja App Store -julkaisukin on tulossa näinä päivinä.