Uusi verkkokauppa Teknavi.com

YouTube Musicissa voi nyt vaihtaa saumattomasti musikkkivideon ja pelkän äänen välillä

YouTube Music -musiikkipalvelussa voi nyt vaihtaa helposti musiikkivideoiden ja pelkän äänen välillä. Uusi ominaisuus on jo lisätty sekä Android- että iOS-sovellukseen.

YouTube Musicin toistonäkymän ylälaitaan on lisätty Song/Video-painike (Laulu/Video), jolla voi yhdellä kosketuksella vaihtaa pelkän äänen ja musiikkivideoiden välillä. YouTuben mukaan vaihdos tapahtuu saumattomasti, eikä toisto katkea tai edes pätkäise hetkeksi.

Uusi saumattoman vaihdon painike on toistonäkymän ylälaidassa näytön keskellä.
Uusi saumattoman vaihdon painike on toistonäkymän ylälaidassa näytön keskellä.

Aiemmin, jos esimerkiksi musiikkivideosta on halunnut vaihtaa pelkkään ääneen, on muutos tapahtunut vasta seuraavan kappaleen alkaessa. Uusi saumaton vaihto on mahdollinen aina, kun kappaleesta on saatavilla sekä musiikkivideo että pelkkä ääniraita. YouTuben mukaan tällaisia kappaleita on yli viisi miljoonaa, joten valinnanvaraa riittää.

YouTube Musicin sovellus osaa myös hypätä musiikkivideossa videon alkuosion yli siihen kohtaan, jossa itse kappale alkaa. Lisäksi asetuksissa on nyt valinta, jolla musiikkivideot voi poistaa kokonaan käytöstä. Tällöin sovellus toistaa aina automaattisesti pelkän ääniraidan, kun mahdollista.

Uusi saumaton vaihto musiikin ja videon välillä on jo lisätty YouTube Musiciin. Ominaisuus vaatii toimiakseen maksullisen YouTube Music Premium tai YouTube Premium -tilauksen.