Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Yllätyspäätös: Mobiiliajokortti joutui koronan jyräämäksi – Traficom keskeytti kehityksen kokonaan

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on kertonut keskeyttäneensä mobiiliajokortin sisältävän Autoilija-sovelluksen kehittämisen. Syynä on koronaviruksesta aiheutuvien taloudellisten vaikutusten vaatimat toimenpiteet.

Mobiilisovelluksen sijaan Traficomin se aikoo keskittyä nyt jo olemassa olevien sähköisten palveluiden kehittämiseen.

Traficomin mukaan sen taloustilannetta on kevään aikana muun muassa koronavaikutusten takia jouduttu arvioimaan hyvin tarkasti ja Autoilija-sovellus on katsottu palveluksi, jota ei tässä taloudellisessa tilanteessa ole pakko kehittää juuri nyt. ”Koronaviruksesta aiheutuvien vaikutusten vuoksi olemme arvioineet taloudellista tilannettamme emmekä tällä hetkellä pysty kehittämään tätä sovellusta. Keskitymme lakisääteisiin tehtäviimme ja niihin liittyvän kehittämiseen”, kertoo Traficomin ylijohtaja Olli Lindroos.

”Sovellus ja mobiiliajokortti nähdään edelleenkin erittäin positiivisena mahdollisuutena, mutta tällä hetkellä virastossa arvioitiin, että meillä ei ole rahoitusta sovelluksen ylläpitoon ja vaadittavaan jatkokehittämiseen. Mitään aikataulua projektin mahdolliselle jatkamiselle emme pysty antamaan”, tarkentaa Lindroos.

Autoilija-sovellus julkaistiin testikäyttöön ensimmäisen kerran jo 2017 joulukuussa. Toukokuussa 2019 sovelluksesta avattiin rajattu beeta-testiversio ja sillä oli noin 40 000 käyttäjää.

Sovelluksen beeta poistettiin käytöstä helmikuussa 2020 tarkoituksena korvata sovellus uudella versiolla. Uuden mobiiliajokortin ja sen tarkastamisen piti perustua QR-koodiin.

Uuden version kehittämistä jatkettiin tähän päivään asti. ”Saimme sovelluksestamme paljon hyvää palautetta ja on asiakkaidemme kannalta ikävää, että sovelluksen saaminen sovelluskauppoihin nyt siirtyy. Tekemämme työ ei ole kuitenkaan mennyt hukkaan eli voimme hyödyntää jo tehtyä työtä, kun sovelluksen kehittäminen katsotaan taas mahdolliseksi.”, kertoo Lindroos.