WhatsApp sai uuden tavan siirtää tiedot vanhasta puhelimesta uuteen

Metan WhatsApp-palveluun on esitelty uusi tapa siirtää tiedot vanhasta puhelimesta uuteen.

Tähän asti WhatsApp-tiedot ovat siirtyneet laitteesta toiseen pilvipalveluun tallennetun varmuuskopioinnin kautta, mutta uusi toiminto tietojen siirtoon siirtää tiedot puhelimesta toiseen Wi-Fi-yhteyden avulla.

Uusi toiminto tukee tietojen siirtoa saman käyttöjärjestelmän puhelimesta uuteen. Esimerkiksi Android-puhelimesta iPhoneen tai toisinpäin tietojen siirtäminen ei siis tällä uudella toiminnolla onnistu.

WhatsAppin mukaan tietojen siirtämiseksi molemmissa laitteissa tulee olla virta päällä ja niiden olla yhdistettynä samaan Wi-Fi-verkkoon. Tämän jälkeen siirron käynnistäminen onnistuu WhatsAppin valikosta Asetukset – Keskustelut valitsemalla keskustelujen siirto halutulla tavalla.

Tämän jälkeen uuden puhelimen, johon tiedot siirretään, näytölle ilmestyy luettavaksi QR-koodi, joka skannataan vanhalla puhelimella.

WhatsAppin mukaan uusi siirtotapa on turvallisempi kuin kolmansien osapuolten ratkaisut, sillä tiedot pysyvät salattuna ja ne jaetaan vain paikallisessa verkossa kahden laitteen välillä.

Uusi toiminto tulee saataville vaiheittain.

Erikseen WhatsApp on jo aiemmin tukenut myös tietojen siirtoa käyttöjärjestelmästä toiseen, mutta siltä osin prosessi on nyt julkaistua QR-koodin skannaamiseen perustuvaa yksinkertaista siirtämistä monimutkaisempi.