Uusi verkkokauppa Teknavi.com

watchOS 7 tuo Apple Watchiin uniseurannan, uusia harjoitustyyppejä ja kannustaa tarkkaan käsienpesuun

Apple on esitellyt uuden watchOS 7 -ohjelmistonsa WWDC-konferenssin avajaisiksi järjestetyssä julkistustilaisuudessa. Apple Watcheille on luvassa paljon uutta.

Applen watchOS 7 -päivitys tuo mukanaan runsaasti uudistuksia esimerkiksi kellotaulujen toimintaan ja treenisovellukseen. Myös odotettu unenseuranta on viimein tulossa.

Apple vahvisti myös, että watchOS 7:stä julkaistaan ensi kertaa myös yleinen betatestiversio. Sen jakelu alkaa heinäkuussa.

Apple Watchin Series 1 ja Series 2 -älykellot eivät saa watchOS 7 -päivitystä. Kaikille muille Apple Watch -malleille päivitys on tulossa.

Uudistetut kellotaulut

Uusi watchOS 7 -ohjelmisto mahdollistaa kellotaulujen mukauttamisen entistä monipuolisemmin. Käyttäjät voivat nyt lisätä kellotauluihin tiettyjä toimintoja sovelluksista, kuten vaikkapa tietoja treeneistä, säästä tai muista tiedoista. Tietueiden paikan voi määrittää itse, ja kellotaulujen muokkaaminen onnistuu suoraan Apple Watchilla.

 

Kellotaulu voi auttaa vaikkapa vauvan hoitamisessa.
Kellotaulu voi auttaa vaikkapa vauvan hoitamisessa.
Apple Watch saa myös takometrillä varustetun uutuuskellotaulun.
Apple Watch saa myös takometrillä varustetun uutuuskellotaulun.

Kellotauluja voi lisäksi jakaa tuttavien tai tuntemattomien kesken joko suorilla viesteillä tai sosiaalisessa mediassa Face Sharing -toiminnon avulla. Oman suosikkitaulunsa voi jakaa sitä pitkään koskettamalla, minkä lisäksi niitä voi tulevaisuudessa sisällyttää myös verkkosivustoihin. Tällöin kaikki halukkaat voivat ladata niitä helposti omiin kelloihinsa.

Uudistettu Kartat-sovellus

Apple tuo osan iOS 14:n karttauudistuksista myös watchOS 7:lle. Apple Watch osaa jatkossa tarjota pyöräilyyn sopivia opasteita varoituksineen, oikoreitteineen ja ruuhkatietoineen. Opasteet näytetään suurikokoisella fontilla, jotta niiden seuraaminen kesken ajon olisi mahdollisimman helppoa.

Apple Watchin Kartat-sovellus osaa myös ehdottaa sopivia oikoreittejä, vaikkapa portaikkoja, ja kertoa, kun pyörällä ajo on kiellettyä esimerkiksi kävelykadun osuessa reitin varrelle. Tarvittaessa kello opastaa myös pyöräkorjaamolle.

Uusia treenitiloja

Uusi watchOS 7 -ohjelmisto sisältää myös tuen uusille treenimuodoille. Jatkossa Apple Watchilla voi seurata tanssin aikana poltettuja kaloreita, ja tuettuna on iso liuta suosituimpia tanssityylejä hip hopista kovan sykkeen cardio-tansseihin tai Bollywood-elokuvista tuttuun tanssahteluun.

Tanssia seurattaessa Apple Watch tarkastelee erikseen käsiä, jalkoja ja sykettä luodakseen mahdollisimman todenmukaisen kuvan treenin tehosta.

Myös treenisovelluksen ulkoasua päivitetään watchOS 7:ssä yksinkertaisemmaksi.

Uniseuranta

Jo pitkään Apple Watchille odotettu uniseuranta julkaistaan viimein watchOS 7:n myötä. Applen mukaan uniseuranta Apple Watchilla on kokonaisvaltaista, ja kello auttaa sekä rentoutumaan illalla että heräämään virkeänä aamulla.

Tanssitreeniäkin voi tarkkailla monipuolisesti iPhonella.
Tanssitreeniäkin voi tarkkailla monipuolisesti iPhonella.

 

Myös iPhone auttaa rentoutumaan ennen nukkumaanmenoa.
Myös iPhone auttaa rentoutumaan ennen nukkumaanmenoa.
Unitietoja voi tarkastella sekä iPhonella että Apple Watchilla.
Unitietoja voi tarkastella sekä iPhonella että Apple Watchilla.

Käyttäjä voi asettaa tavoitellut ajankohdat nukkumaanmenolle ja heräämiselle, ja sekä Apple Watch että iPhone himmentävät näyttöjään automaattisesti nukkumaanmenon lähestyessä. Molemmat laitteet myös kytkevät ilmoitukset pois päältä yöksi hyvän unen turvatakseen.

Herätysääniä on saatavilla monenlaisia äänettömästä värinästä räikeisiin, sikeimmänkin uinujan havahduttaviin herätyksiin.

Untaan voi tarkkailla Apple Watchilla tai monipuolisemmin iPhonella.

Muita uudistuksia

Apple Watchille on tulossa myös runsaslukuinen joukko pienempiä uudistuksia, kun watchOS 7 aikanaan julkaistaan. Kello osaa päivityksen jälkeen muun muassa ohjeistaa kattavaan, oikeaoppiseen käsienpesuun pitämällä kirjaa esimerkiksi pesemiseen käytetystä ajasta. Kello myös havaitsee automaattisesti, kun käsiä aletaan pestä.