Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Vuoden suurin ostospäivä lähestyy – Näin löydät Black Fridayn parhaat tarjoukset ja vältät virheostokset

Black Friday valtaa verkkokaupat jälleen perjantaina 29. marraskuuta. Hintavertailupalvelu Hintaopas.fi ennustaa tämän vuoden hittituotteiksi kuulokkeita, televisioita ja matkapuhelimia.

Black Week on pyörähtänyt käyntiin verkkokaupoissa ja kivijalkaliikkeissä. Alennusviikko huipentuu perjantaina 29. vietettävään Black Fridayhin, josta on muutamassa vuodessa tullut Suomen suosituin ostospäivä.

Hintavertailupalvelu Hintaoppaassa Black Friday ohittaa jopa joulun alennusmyynnit. Päivä on palvelussa viisi kertaa suurempi kuin joulun jälkeisen alennusmyynnin aloittava päivä. Suosiosta kertoo myös se, että hintaoppaan tuoreen kuluttajatutkimuksen mukaan 87 prosenttia suomalaisista aikoo mahdollisesti tai varmasti tehdä ostoksia Black Fridayna.

”Suurin osa aikoo tehdä ostoksensa verkkokaupoissa ja ostoskoreihin etsitään pääasiassa elektroniikkaa, muotia ja vaatteita sekä urheilu- ja ulkoilutuotteita”, kertoo Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett.

Hittituotteiksi ennustetaan kuulokkeita

Hintaopas ennustaa, että suureen suosioon nousevat kuulokkeet, televisiot, matkapuhelimet ja pelikonsolit. Myös älykelloista ennustetaan Black Fridayn hittikategoriaa.

”Yksittäisistä tuotteista suosituimmaksi ennustetaan Apple AirPods (2nd generation) ja Bose QuietComfort 35 II -kuulokkeita sekä LG OLED55C9 -televisiota”, Matinvesi-Bassett kertoo.

Kuulokkeet ovat yksi paljon kiinnostusta keräävistä tuoteryhmistä.

Viime vuoden Black Fridayna Hintaoppaan listaamista tuotteista kahdeksan prosenttia oli alennuksessa ja keskimääräinen alennus oli 16 prosenttia.

Suurimmassa alennuksessa oli God of War PS4 -peli, jonka hinta laski 53 prosenttia edelliseen viikkoon nähden. Tuntuvassa alennuksessa olivat myös SteelSeries Arctis Pro Wireless -kuulokkeet, joiden hinta aleni 44 prosenttia sekä Samsung Galaxy S7 SM-G930F 32GB -puhelin, jonka sai 41 prosenttia edullisemmin Black Fridayna. Mediasoittimista esimerkiksi Apple TV 4K 64GB :n sai Black Fridayna 32 prosentin alennuksella.

Vältä virheostokset tarkkailemalla hintoja

Alennushuumassa kannattaa kuitenkin olla tarkkana, sillä Hintaoppaan viime vuoden data kertoo myös hintojen noususta.

”Viime vuonna 15 prosentilla Hintaoppaan top 100 -tuotteista hinta nousi Black Fridayna. Ostoksilla ei kannata lumoutua alennusprosenteista, vaan tarkistaa aina markkinoiden alin hinta”, Matinvesi-Bassett neuvoo.

Tuotteiden hintakehitystä voi seurata kätevästi Hintaoppaan hintahistoriasta. Hintahistorista voi tarkistaa, onko tarjous aidosti hyvä, onko hinta noussut ennen tarjousta tai onko tuote ollut paremmassa tarjouksessa jonain muuna ajankohtana.

Esimerkiksi Bose Quiet Comfort II -kuulokkeiden hinta on noussut ja laskenut useaan otteeseen viimeisen vuoden aikana. Hintaoppaan hintahistoriasta selviää, että halvimmillaan kuulokkeet on saanut 9. syyskuuta.

Seuraa Black Weekin parhaita tarjouksia – Hintaopas kokoaa yli 800 verkkokaupan tarjoukset yhdelle sivulle. Ilmainen Hintaopas-sovellus on saatavilla sekä Apple- että Android-puhelimille.

Hintaopas ennustaa: suosituimmat tuotteet Black Friday 2019

1. Apple AirPods (2nd generation)
2. Bose QuietComfort 35 II
3. LG OLED55C9
4. Apple iPhone 8 64GB
5. Sony PlayStation 4 Pro 1TB

Hintaopas ennustaa: suosituimmat tuotekategoriat Black Friday 2019

1. Kuulokkeet
2. Televisiot
3. Matkapuhelimet
4. Pelikonsolit
5. Älykellot

Kuvat: Shutterstock, valmistajat

Seuraa Teknavia myös sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.