VR:n täysin uusi sovellus ladattavissa nyt myös Androidille

VR uudistaa tänä vuonna myyntikanavansa laajasti. Osa uudistuksia on täysin uusi mobiilisovellus, joka on tullut nyt ladattavaksi myös Android-käyttöjärjestelmällä varustetuille laitteille. iPhonelle sovellus tuli saataville jo noin viikko sitten.

Uusi VR-sovellus on ladattavissa Androidille Google Playsta ja iPhonelle App Storesta. Androidilla VR-sovellus vaatii vähintään Android 4.4 -käyttöjärjestelmäversion.

VR:n uudella mobiilisovelluksella voi jo ostaa yhdestä ja samasta sovelluksesta niin lähi- kuin kaukoliikenteen kertaliput sekä meno-paluulipun samalla kerralla sekä esimerkiksi nähdä kuinka matka etenee (missä juna kulkee, mikä ja kuinka pitkä seuraava pysähdys on ja milloin juna on perillä).

Profiiliin voi sovelluksessa tallentaa useita maksukortteja tai maksaa MobilePayn kautta. Liput ovat aina helposti saatavilla sovelluksessa, vaikkei nettiyhteyskään toimisi.

Uusi mobiilisovellus on vielä aluksi ominaisuuksiltaan suppea, mutta VR on jo kertonut kesän aikana tulevista lisäyksistä. Näitä ovat muun muassa paikkojen varaaminen vaunukartalta, ilmoitukset mahdollisista matkaa koskevista muutoksista, kuten aikataulun tai palvelun vaihdoksista, sekä kaikki vaihtuvat edut ja tarjoukset Viestit-osiossa.

Lisäksi syksyllä VR on tuomassa sovellukseen lisää ominaisuuksia, kuten lähiliikenteen sarja­liput ja kaukoliiken­teen lisäpalvelut.

Vanhat VR Mobiili ja VR Lähijunat -sovellukset jatkavat toistaiseksi vielä toimintaansa täysin normaalisti. VR on kertonut sulkevansa vanhat sovellukset vasta sitten, kun se on saanut tuotua asiakkaiden toivomat ominaisuudet paikoilleen uuteen sovellukseen.