Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Videolla: Vertailussa viisikameraiset Nokia 9 PureView ja Xiaomi Mi Note 10

Kilpailu älypuhelinkameroiden herruudesta käy alati kuumana, ja viime aikoina yhä useammassa mallissa on nähty vähintään kolme takakameraa. WillItBeat Nokia -kanava YouTubessa on nyt ottanut vertailuun Nokia 9 PureView’n ja Xiaomi Mi Note 10:n, joissa takakameroita on peräti viisi.

Nokia 9 Pureview sisältää viisi 12 megapikselin kameraa erilaisilla kuvausominaisuuksilla varustettuina. Xiaomin Mi Note 10 -älypuhelimen kamerat puolestaan vaihtelevat tarkkuudeltaan kahden ja peräti 108 megapikselin välillä, ja testissä molempia kokeiltiin sekä päivänvalossa että iltahämärässä.

Kamerat olivat jotakuinkin tasaväkisiä päivänvalossa, mutta olosuhteiden heikentyessä Mi Note 10 veti pidemmän korren. Sama koski myös zoomausta, jossa Nokia 9 PureView ei kyennyt tallentamaan kuviin yhtä paljon yksityiskohtia kuin vastustajansa.

Molempien kameroiden sanottiin olevan dynaamisen alueen ja värimaailman osalta vain keskitasoa, mutta venyvän kuitenkin parhaimmillaan varsin korkealaatuisiin valokuviin. Etenkin hämärässä Xiaomi Mi Note 10 on kuitenkin Nokia 9 PureView’iä edellä, videolla todetaan.

Koko vertailuvideo on katsottavissa alla.