Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Vertailukuvat kertovat: Näin Samsung muutti taittuvanäyttöisen Galaxy Foldin rakennetta kestävämmäksi

Samsung kertoi aiemmin tällä viikolla Galaxy Foldin myyntintulon uudesta aikataulusta. Samsungin mukaan taittuvanäyttöinen Galaxy Fold on tulossa saataville valituilla markkinoilla syyskuussa. Alun perin Galaxy Foldin myynnin piti alkaa huhti-toukokuun vaihteessa.

Samsung kertoi tehneensä laitteen kestävyyden parantamiseksi useampia uudistuksia. Esimerkiksi näyttöä suojaava päälikerros ylettyy nyt näytönreunusten alle, mikä selventää, ettei kalvoa ole tarkoitus poistaa.

Lisäksi sarana-alueen ylä- ja alapäätyjä on vahvistettu uusilla suojaavilla osilla ja taittuvan Infinity Flex -näytön alle on lisätty lisämetallikerrokset.

Saranan ja rungon väliin jäävän aukon pienennetty koko näkyy myös Samsungin julkaisemassa kuvassa. AllAboutSamsung-sivuston koostamat, alta löytyvät vertailukuvat paljastavat selvällä tavalla pienet erot vanhassa ja uudessa Galaxy Foldissa.

Nähtäväksi jää, ovatko Samsungin tekemät muutokset onnistuneita eli suojaavatko ne näyttöä riittävällä tavalla, ettei vastaavia ongelmia kuin alkuperäisen mallin kanssa enää synny.

 

 

Alun perin Galaxy Foldin piti tulla myyntiin 26. huhtikuuta Yhdysvalloissa ja ennakkomyynnin alkaa Euroopassa ennen toimituksia viikkoa myöhemmin 3. toukokuuta. Samsung kuitenkin joutui perääntymään suunnitelmistaan johtuen puhelimissa testaajilla ilmenneistä näyttöjen rikkoutumisista.

Galaxy Foldin taittuva näyttö hajosi ainakin seitsemällä testaajalla vain parissa päivässä laitteen käyttöönotosta.

Monilla testaajista näytön hajoamisen syy oli sen päälikalvon, suojaavan polymeerikerroksen poistaminen. Testilaitteissa ei ollut minkäänlaista varoitusta, ettei tätä poistettavaksi tarkoitetulta näyttävää kalvoa missään nimessä saakaan Galaxy Foldista poistaa.

Tätä kalvoa Galaxy Foldista ei saa poistaa. Kalvon poistaminen johtaa lähes varmasti näytön rikkoutumiseen. Kuva: iFixit.
Tätä kalvoa Galaxy Foldista ei saa poistaa. Kalvon poistaminen johtaa lähes varmasti näytön rikkoutumiseen. Kuva: iFixit.

Samsung on nyt tehnyt muutoksia näyttöä suojaavaan polymeerikalvoon. Alun perin kalvo ei ylettynyt aivan näyttöpaneelin reunoille, vaan kalvon reunan ja näytön reunuksen väliin jäi pieni rako. Vain muutaman päivän käytöllä arvioissa kerrottiin jo lian kertymisestä näytön reunoille ja kalvon alkavan samalla myös nousta irti reunoistaan. Samsung on nyt muuttanut kalvoa laajemmaksi niin, ettei sen poistaminen ole enää mahdollista sen ulottuessa näytönreunusten alle.

Muutamilla testaajilla Galaxy Foldin näytön rikkoutumisen syy ei kuitenkaan ollut kalvon poistaminen, vaan Galaxy Foldin näyttö lakkasi toimimasta aivan tavallisessa käytön jälkeen, suojaava päälikalvo edelleen kiinnitettynä. Näissä tapauksissa ongelmat näyttivät liittyvän ylimääräisiin aineisiin puhelimen sisällä, on iFixit arvioinut raportissa, jonka Samsung pyysi sittemmin poistettavaksi.

Ylimääräistä ainetta Galaxy Foldin sisälle saattoi päästä taittuvan näytön ylä- ja alareunan keskeltä saranan päädyistä, joita ei ole iFixitin katsauksen mukaan suojattu. 7 millimetrin kokoinen aukko näyttöä kiertävässä reunuksessa avaa tien roskille puhelimen sisään – potentiaalisesti tuhoisin seurauksin. iFixit ei löytänyt purkamastaan Galaxy Foldista juuri mitään suojauksia tämän estämiseksi.

Samsungin on nyt suunnitellut Galaxy Foldin saranan osittain uudelleen niin, että aukko saranan ja näytön välissä on aiempaa pienempi. Lisäksi rakenteeseen on tehty muita vahvistuksia.

Galaxy Foldin jälkeen Samsungilta odotetaan jo seuraavia taittuvanäyttöisiä älypuhelimia. Huhujen mukaan kehitteillä on muun muassa avattuna 6,7 tuuman kokoisella näytöllä varustettu simpukkamallinen puhelin.

iFixit epäilee, että Galaxy Foldin näytön alle pääsee ylimääräisiä aineita suojaamattomista kohdista laitteen keskellä saranan kohdalla.
iFixit epäilee, että Galaxy Foldin näytön alle pääsee ylimääräisiä aineita suojaamattomista kohdista laitteen keskellä saranan kohdalla.