Tutkimusyhtiö: Apple Watchin toimitukset kasvoivat 50 prosentilla – edelleen ylivoimainen markkinajohtaja älykelloissa

Apple on edelleen ylivoimainen markkinajohtaja älykelloissa. Strategy Snalytics -analytiikkafirman tilastojen mukaan Apple Watchin toimitukset kasvoivat jälleen 50 prosentilla Samsungin tuplatessa osuutensa.

Kuluvan vuoden toisella neljänneksellä toimitettiin maailmanlaajuisesti noin 12,3 miljoonaa älykelloa. Kasvua vuoden takaiseen ja 8,6 miljoonaan oli peräti 44 prosenttia, mutta markkinajohtajasta ei ole epäselvyyttä. Apple hallitsee älykellokauppaa Apple Watch -mallistollaan ja Samsung palasi toiseksi. Kolmanneksi eniten kelloja toimitti Fitbit.

Apple toimitti huhti-kesäkuussa 5,7 miljoonaa kelloa, mikä oikeutti 46,4 prosentin markkinaosuuteen. Kasvua vuoden 2018 vastaavaan ajankohtaan on noin 50 prosenttia, ja myös yhtiön markkinaosuus nousi hitusen 44 prosentista. Samsung kaksinkertaisti älykellotoimituksensa kahteen miljoonaan saavuttaen 16,9 prosentin markkinaosuuden. Fitbit toimitti 1,2 miljoonaa kelloa, 9,8 prosenttia kaikista toimituksista.

Apple, Samsung ja Fitbit ovat kolme selkeästi suurinta toimijaa älykellomarkkinoilla. Vain 27,9 prosenttia, siis vajaa kolmannes, toimitetuista älykelloista on jonkin muun valmistajan tuottamia. Applen asemaa markkinajohtajana ei kuitenkaan uhkaa kukaan, ainakaan toistaiseksi.