Tietoturvafirma: iPhone X:n Face ID ei ole riittävän turvallinen maksu- ja yrityskäyttöön

Applen iPhone X:ssä sormenjälkitunnistuksen korvannut kasvojentunnistus, Face ID, on puhuttanut paljon puhelimen myyntiintulon jälkeen.

Nyt sama vietnamilainen tietoturvayritys, Bkav, joka aiemmin ensimmäisenä onnistui huijaamaan Face ID:tä valmistamallaan maskilla, on julkaissut aiheesta uuden videon. Bkav on onnistunut huijaamaan nyt Face ID:tä aiempaa yksinkertaisemmin syntyneellä maskilla, jonka hinnaksi on tullut vain 200 dollaria.

Bkav on julkaissut alta löytyvän uuden videon.

Tietoturvayrityksen näkemyksen mukaan uusi maski on helppo luoda jopa ilman iPhone X:n käyttäjän huomaamista, sillä sitä varten tarvitaan vain joukko valokuvia eikä välttämättä edes aivan lähietäisyydeltä.

”Noin kaksi viikkoa sitten suosittelimme, että vain erittäin merkittävien ihmisten kuten valtion päämiehien, suurten yritysten johtajien, miljardöörien ja niin edelleen pitäisi olla varovaisia Face ID:n käytössä. Kuitenkin huomioiden tämän tutkimustuloksen, medinä täytyy nostaa turvallisuustasoa kaikkiin tavallisiin käyttäjiin: Face ID ei ole tarpeeksi turvallinen käytettäväksi yritystransaktioissa”, kommentoi Bkavin kyberturvajohtaja Ngo Tuan Anh.

Apple antaa asetuksissa mahdollisuuden valita, missä kaikissa toiminnoissa haluaa Face ID:n käytön olevan mahdollista. Apple Pay -maksut ja sovelluksiin kirjautumisen voi halutessaan näin rajata pois käytöstä.