Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Testitulokset väittävät: iPhone 7:n suoritin tehokkaampi kuin iPad Prossa

Applen uusien iPhone 7 -mallien toimitukset eivät ole vielä edes alkaneet, mutta ensimmäiset verkkoon ilmestyneet GeekBench-sovelluksen testitulokset saattavat jo antaa osviittaa uuden A10 Fusion -järjestelmäpiirin tehosta ja 7 Plus -mallin RAM-muistista, jota näyttää olevan enemmän kuin aiemmissa iPhone-malleissa. Testituloksista kertoi muun muassa MacRumors.

Syyskuun 4. päivälle kirjattu testitulos on suoritettu mallitunnusta ”iPhone 9,3” kantavalla laitteella. iPhone 6s:n vastaava tunnus on 8,1, eli 9,3 viittaa uuden sukupolven iPhone-malliin. Suorittimen ytimien kellotaajuudeksi on merkitty alle 400 megahertsiä, mikä saattaa johtua siitä, ettei GeekBench ole kunnolla tunnistanut uutta neliytimistä suoritinta.

GeekBenchin suorituskykymittauksessa tämä mahdollinen iPhone 7 on saanut usean ytimen yhteispistemääräksi 5495. Näin uusi A10 Fusion -piiri olisi aavistuksen tehokkaampi kuin 12,9-tuumaisen iPad Pro:n A9X, joka on saavuttanut 5466 pistettä. Vuoden vanhassa iPhone 6s:ssä vastaava tulos oli 4341 pistettä.

Toinen, syyskuun 8. päivälle kirjattu testitulos taas näyttäisi olevan ”iPhone 9,4:llä”, eli luultavasti iPhone 7 Plussalla tehty, ja merkille pantavaa siinä on RAM-muistin määrä, 2998 megatavua, eli käytännössä kolme gigatavua. Pienemmässä iPhone 7:ssä näyttäisi RAM-muistia olevan samat kaksi gigatavua kuin iPhone 6s -malleissa.Isomman 7 Plussan huhuttiin jo etukäteen saavan pikkuveljeään enemmän RAM-muistia kaksoiskameransa vuoksi.

Testituloksiin ei tässä vaiheessa kannata vielä täysin aukottomasti uskoa, mutta kun ottaa huomioon Applen mobiilisuorittimien aiemman kehitystahdin ja ennakkohuhut, voi tuloksia pitää kohtuullisen luotettavina. Lopullinen varmuus saadaan, kun uusien puhelimien toimitukset ensi viikolla alkavat ja GeekBench-sovellus päivitetään tunnistamaan uusi neliytiminen suoritin oikein.