Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Telian 5G-verkko laajeni Turkuun

Telia kertoo laajentaneensa 5G-verkkonsa Suomessa nyt seitsemään suurimpaan kaupunkiin. Viimeisimpänä verkko on nyt avautunut Turussa.

Telia toi ensimmäiset 5G-laitteet ja -liittymät myyntiin lokakuussa ja kertoi kiihdyttävänsä 5G-verkon rakentamisohjelmaa.

Turussa 5G-verkon ensimmäisen vaiheen rakentaminen on nyt Telian mukaan hyvässä vauhdissa, ja jouluun mennessä 5G-verkko palvelee jo laajasti kaupungin keskustassa. ”Haluamme tarjota 5G:stä kiinnostuneille asiakkaille nopeasti mahdollisuuden käyttää tulevaisuuden verkkoa nyt, kun 5G lähtee toden teolla liikkeelle”, sanoo myyntijohtaja Kimmo Sulin Telialta.

5G-verkot tuovat mukanaan yleisesti nopeammat tiedonsiirtonopeudet. verkon kehittyessä ajan myötä pienemmät viiveet sekä mahdollistavat suuremman laitemäärän kytkemiseen verkkoon.

Vuoden 2019 loppuun mennessä Telian 5G-verkko on käytössä jo seitsemässä Suomen suurimmassa kaupungissa (Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Oulu, Jyväskylä, Turku). Verkon rakentaminen jatkuu vuoden 2020 alussa näillä alueilla, ja sen jälkeen rakentamisohjelma laajenee nopeasti uusiin kaupunkeihin.

5G-älypuhelinten valikoima laajenee merkittävästi ensi vuonna.

”Tuomme viimeisimmät 5G-laitteet myyntiin sitä mukaa kun markkinat kehittyvät. Kannattaa muistaa, että uudet 5G-laitteet ovat valmistajiensa kärkilaitteita, jotka takaavat parhaan käyttökokemuksen myös huippunopeassa 4G-verkossamme”, Kimmo Sulin sanoo.

Telia tarjoaa 5G-puhelimiin 1 000 ja 450 Mbit/s -maksiminopeuksiin yltäviä liittymiä ja mobiililaajakaistakäyttäjille 1 000 Mbit/s 5G-liittymää.

Telian 5G-verkon palvelut tulivat ensimmäisenä valikoitujen yritysasiakkaiden käyttöön muu nmuassa pilottihankkeissa Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja ABB:n Pitäjänmäen taajuusmuuttajatehtaalla. Oulussa 5G-verkko on tukenut alueen teollisuuden ja logistiikan toimijoiden ekosysteemiä digitaalisten toimintamallien ja innovaatioiden kehittämisessä.

Laajimmin 5G-verkkoa Suomessa on toistaiseksi rakentanut Elisa, joka on avannut verkkonsa jo 12 kaupungissa ympäri Suomea.

DNA on kertonut aloittavansa 5G-palveluiden myynnin joulukuussa, aluksi rajoittuen Kiinteä 5G -palveluun.