Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Telian 5G-verkko avautui nyt Tampereella

Telia on kertonut 5G-verkkonsa avautuneen nyt myös Tampereella.

Telia kertoi lokakuussa kiihdyttävänsä 5G-verkon rakentamisohjelmaa samalla kun yhtiö käynnisti 5G-laitteiden ja -liittymien myynnin. Tampereella ensimmäisen vaiheen rakentaminen on edennyt hyvää vauhtia, ja vuoden loppuun mennessä 5G-verkko palvelee jo laajasti eri puolilla Tamperetta.

Aiemmin tällä viikolla kerrottiin verkon avautumisesta Jyväskylässä ja viime viikolla Turussa.

”Haluamme tarjota 5G:stä kiinnostuneille asiakkaille nopeasti mahdollisuuden käyttää tulevaisuuden verkkoa nyt, kun 5G lähtee toden teolla liikkeelle”, sanoo myyntijohtaja Kimmo Sulin Telialta.

5G-verkot tuovat mukanaan yleisesti nopeammat tiedonsiirtonopeudet. verkon kehittyessä ajan myötä pienemmät viiveet sekä mahdollistavat suuremman laitemäärän kytkemiseen verkkoon.

Vuoden 2019 loppuun mennessä Telian 5G-verkko on käytössä jo seitsemässä Suomen suurimmassa kaupungissa (Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Oulu, Jyväskylä, Turku). Verkon rakentaminen jatkuu vuoden 2020 alussa näillä alueilla, ja sen jälkeen rakentamisohjelma laajenee nopeasti uusiin kaupunkeihin. Viikko sitten Telia kertoi 5G-verkon avaamisesta Turussa.

Tarkemmin tietoa Telian 5G-kuuluvuudesta löytyy sen sivuilta.

Telia tarjoaa 5G-puhelimiin 1 000 ja 450 Mbit/s -maksiminopeuksiin yltäviä liittymiä ja mobiililaajakaistakäyttäjille 1 000 Mbit/s 5G-liittymää.

”Tuomme viimeisimmät 5G-laitteet myyntiin sitä mukaa kun markkinat kehittyvät. Kannattaa muistaa, että uudet 5G-laitteet ovat valmistajiensa kärkilaitteita, jotka takaavat parhaan käyttökokemuksen myös huippunopeassa 4G-verkossamme”, Kimmo Sulin sanoo.

Telian 5G-verkon palvelut tulivat ensimmäisenä valikoitujen yritysasiakkaiden käyttöön muun muassa pilottihankkeissa Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja ABB:n Pitäjänmäen taajuusmuuttajatehtaalla. Oulussa 5G-verkko on tukenut alueen teollisuuden ja logistiikan toimijoiden ekosysteemiä digitaalisten toimintamallien ja innovaatioiden kehittämisessä.

Laajimmin 5G-verkkoa Suomessa on toistaiseksi rakentanut Elisa, joka on avannut verkkonsa jo 13 kaupungissa ympäri Suomea.

Operaattoreista DNA on aloittanut 5G:n tarjoamisen aluksi kiinteällä Koti 5G -palvelulla.